VIDEO | Trei taximetriști din Bălți au fost depistați în stare de ebrietate în ultimele 3 zile  

Distribuiti mai departe...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ofițerii de patrulare ai Regimentului Nord al Inspectoratului Național de Patrulare(INP) au depistat în ultimeșle 3 zile 3 taximetriști în stare avansată de ebrietate.

Unul din cazuri a avut loc aseară, 16 iulie, în jurul orei 18:00. Polițiștii de patrulare din Bălți au fost informați, prin intermediul serviciului 112, că un taximetrist conduce  agresiv o Dacia Logan, nu respectă regulile de circulație și, posibil, este în stare de ebrietate. Inspectorii au identificat și oprit imediat automobilul. Șoferul taxiului era un bărbat de 50 de ani, originar din Bălți. Acesta a reacționat inadecvat după ce a fost oprit de oamenii legii și a încercat să fugă. Fiind supus unui test alcoolscopic, s-a stabilit că șoferul avea în aerul expirat 1,23 mg/l.

Cel de-al doilea caz a avut loc luni, 15 iulie, aproape de miezul nopții, pe strada Sciusev din Bălți, când un alt taximetrist de 42 de ani conducea neadecvat un automobil de marca Dacia Logan. Cum automobilul era cu semnalul de avariere pornit, polițiștii l-au oprit pentru a vedea, dacă unitatea de transport și șoferul sunt în regulă. Supus unui test cu aparatul Drager, s-a depistat că bărbatul era în starea de ebrietate, iar gradul de alcoolemie al acestuia era de 0, 77 mg/l.

Iar cel de-al treilea caz a avut loc duminică dimineață, 14 iulie, la orele 06:00. Polițiștii au fost sesizați de locatarii unui bloc de locuit că pe str. Bulgară din Bălți circulă neadecvat un taxi. Automobilul de marca Toyota Prius a fost imediat oprit. Bărbatul de 40 de ani care îl conducea efectua manevre periculoase, motiv pentru care a fost întrerupt să-și continue deplasarea. Aparatul alcoolscopic a arătat și în cazul acestuia un grad avansat de alcoolemie – 0, 79 mg/l.

Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă cetățenii să nu tolereze asemenea încălcări grave. Dacă sunt în calitate de pasageri, se află la volanul altei mașini sau circulă în calitate de pietoni să informeze imediat oamenii legii, când observă devieri de la Regulamentul Circulației Rutiere.

Dacă sunteți în mașina de taxi și simțiți miros de alcool, observați că șoferul conduce inadecvat sau cu viteză excesivă, nu cedează trecerea pietonilor, vă rugăm să nu continuați deplasarea. Solicitați imediat oprirea unității de transport, coborâți și apelați numărul unic 112 sau la cel mai apropiat polițist.

leave a reply