NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Trupa „Kalush Orchestra” a prezentat clipul cu care Ucraina a câștigat Eurovision 2022

Trupa „Kalush Orchestra”, reprezentata Ucrainei la Eurovision 2022 și marea câștigătoare, a lansat videoclipul piesei „Stefania” duminică, 15 mai curent, adică a doua zi de la competiția muzicală internațională. Acesta a fost filmat în Bucea, Irpin, Gostomel și Borodeanka. Redă urmările grave ale războiului din Ucraina pornit de Rusia, scrie realitatea.md

„Inițial i-am dedicat acest cântec mamei, iar când a izbucnit războiul, a căpătat o mulțime de semnificații noi. Deși nu există niciun cuvânt despre război în cântec, mulți oameni au început să-l asocieze cu mama Ucraina. Mai mult, societatea a început să-l numească imnul războiului nostru!”, scrie în descrierea videoclipului.

Trupa a mai scris că: „dacă Ștefania este acum imnul războiului nostru, aș vrea să devină imnul victoriei noastre”.

Cu o zi înainte au câștigat Eurovision 2022, obținând 631 de voturi, majoritatea din partea publicului. Locul doi a fost ocupat de reprezentantul Marii Britanii, Sam Ryder, iar reprezentanta Spaniei s-a clasat pe locul trei. Zdob și Zdub și Frații Advahov, reprezentații Republicii Moldova în acest an, s-a clasat pe pe locul 7.

La ora publicării știrii, clipul adunase circa 200 de mii de vizualizări.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"