NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Turcii ne repară drumurile. Lucrările de reabilitare pe șoseaua de centură din Sîngerei, în toi

Lucrările de reabilitare a două sectoare de pe traseul național R6 Chișinău – Orhei – Bălți, sunt în toi. Drumarii muncesc din zori până seara târziu pentru a finisa lucrările de reparație în termenii stabiliți. Proiectul se cifrează la 36 de milioane de euro, iar drumul urmează să fie dat în exploatare până în luna martie 2022.


Traseul trebuia să fie reparat încă acum trei ani, însă firma de construcții contractată nu și-a respectat obligațiunile. Abia în acest an, o companie turcească a relansat lucrările de reabilitare.

E incomod dar trebuie de răbdat pentru că până acum nu a fost mai bine.

Foarte bine că se repară. Circul pe acest drum în fiecare zi, și e tare problematic. Sper că firma care se ocupă de această dată de reparație își va duce lucrările pînă la sfârșit.

E foarte bine că se efectuează o reparație capitală. Eu sper că drumul va fi gata cât mai curând, nu trei-cinci ani, ca de obicei.

E foarte bun, văd că au pornit lucrările în mai multe locuri. Lasă-i să facă ca drumul să devină mai lat, în viitor el va fi și mai bun.

Avem păreri numai de bine că se repară acest drum, pricipalul că au început ceva a face, că de altfel e jale.

Sperăm să se repare acest drum, pentru că noi demult reparăm, dar nu se vede. Sperăm să fie cu Doamne-Ajută. Poate vom scăpa de traficul mare din Sîngerei.

Muncitorii spun că depun tot efortul pentru a efectua lucrările calitativ și în termeni. Aceștia urmează să repare 30 de km de drum.

Firma Onur se ocupă cu reabilitarea drumului de la  șoseaua de centură Sângerei până la Sărăteni. Se efetuează lucrările de la început. Firma e turcească. Toată tehnica e a lor. Sunt angajați atât moldoveni, cât și turci.

Pregătim totul pentru drenaj. Acesta nu este tot materialul de construcție. Trebuie să mai aducem.  Abia am început lucrările.

Sudăm, construim drumurile Moldovei. Se sudează, betonează și folosite ulterior pentru a stopa alunecarea dealului la vale.Trebuie să fac patru elemente pe zi.

Potrivit reprezentanților întreprinderii „Administrația de Stat a Drumurilor”, termenul de reabilitare a traseului este de doi ani. Pentru realizarea proiectului, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a acordat Guvernului Republicii Moldova suport financiar.

Reabilitarea drumului R6 Chișinău-Orhei-Bălți este divizată în două loturi. Primu lot de la kilometrul 99 până la kilometrul 111, iar lotul doi de la kilometrul 76 până la kilometrul 94, dar și reparația podului existent la kilometrul 72. Termenul de începere a lucrărilor este 12 martie curent, finalizarea lucrărilor urmează să fie în anul 2022, luna martie.

Drumul republican R6, asigură conexiunea între orașul Bălți și drumul M2 Chișinău – Soroca, prin Sîngerei. Acest traseu este unul dintre cele două drumuri de importanță majoră ce asigură circulația între Chișinău și Bălți, precum și între mai multe centre regionale și locale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"