NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Ucigașul fetiței din Recea a ajuns în fața judecătorilor. Riscă închisoare pe viață. Gestul obscen făcut de mama sa

Alexandru Ghelan, tânărul care a ucis fetița de 7 ani din satul Recea, raionul Rîșcani, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Acesta este învinuit de omor intenționat și va fi deținut în penitenciarul nr. 11 din Bălți. Făptașul își recunoaște vina și riscă închisoare pe viață.

„Se aplică față de învinuitul Alexandru Ghelan, măsura preventivă, arestarea preventivă pe un termen de 30 de zile, cu calcularea termenului începând cu data de 8 august 2023, ora 19.45, până la data de 7 septembrie 2023, ora 19.45.”

Învinuitul nu a scos niciun cuvânt la ieșirea din sala de judecată.

Mama tânărului a refuzat să vorbească cu presa, iar în loc de răspuns a făcut un gest obscen, arătând degetul mijlociu.

Procurorul de caz a declarat jurnaliștilor că Alexandru Ghelan este unicul învinuit în omorul Iasminei, care a fost strangulată de o bară metalică chiar în casa făptașului.

„Această infracțiune se califică ca infracțiune exceptional de gravă pentru care legea penală prevede pedeapsă, exclusiv, sub formă de închisoare, inclusiv, detențiune pe viață. A fost audiat, își recunoaște vinovăția și conlucrează cu organul de urmărire penală”, a declarat Olga Gaugaș, adjunctul procurorului-șef al Procuraturii raionului Rîșcani.

Cadavrul fetiței a fost depistat pe data de 8 august, la o zi de la dispariție. Polițiștii de investigație au stabilit că fetița a mers la casa suspectului care nu se află departe de propria locuință, unde tânărul a strangulat-o de o bară metalică, ulterior a abandonat-o într-o gospodărie din mahala.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"