NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Ucraina continuă să-și modernizeze armata. Statul vecin va cumpăra drone turcești, care vor transporta muniții ghidate

Ucraina continuă să-și modernizeze armata, de  această dată statul vecin va cumpăra de la producătorii de armament din Turcia drone, care vor transporta bombe ghidate. Despre aceasta anunțat pe pagina sa de facebook liderul de la Kiev, Petro Poroșenko. În acest sens,  a fost semnat un contract de achiziție între Ukrspetsexport și producătorul turc de aparate de zbor fără pilot  Baykar Makina. Potrivit lui Poroșenko, negocierile pentru procurarea dronelor au durat doi ani.

 

Lungimea apartului Bayraktar TB2 este de 6,5 metri, anvergura aripilor – 12 metri. Viteza maximă pe care o poate dezvolta drona este de 222 km / h. Drona este echipată cu rachete și bombe ghidate. Aceste aprate sunt cunoscute pentru faptul că în anul 2014 au înregistrat un record de de zbor  de 24 de ore  la o înălțime de opt kilometric.
Amintim că, în primăvara anului 2018, autoritățile SUA au furnizat Ucrainei sistemele de rachete antitanc Javelin. După luni de dezbateri aprinse la Washington, Casa Alba a aprobat vânzarea de rachete antitanc Ucrainei. Decizia a provocat critici dure din partea Moscovei, ministrul adjunct de externe, Serghei Riabkov, acuzand atunci SUA că ”arunca gaz pe foc” in razboiul din Donbas.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"