NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Ucrainean periculos, încătușat de INI. A torturat până la moarte un om de afaceri

Un tânăr ucrainean, deosebit de periculos, a fost reținut de ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave din cadrul INI, după ce a fost anunțat în căutare de autoritățile ucrainene. Individul l-a torturat pe un om de afaceri din Odesa, până când accesta a murit, scrie deschide.md.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Național de  Investigații, tânărul, în vârstă de 22 de ani, a fost prins la 8 februarie curent, la sudul R. Moldova, fiind căutat pentru comiterea unui omor cu o deosebită cruzime și a unei tâlhării comise pe teritoriul Ucrainei.

„În urma măsurilor întreprinse, s-a stabilit că bănuitul a traversat ilegal frontiera de stat și locuia într-o localitate din zona de sud a țării,  cu acte de identitate false. Bărbatul este plasat într-un penitenciar din Chișinău, urmând a fi extrădat autorităților ucrainene”, scrie în comunicatul INI.

Igor Zglavuța, șeful Direcției Combaterea Crimelor Grave, a declarat telefonic pentru Deschide.MD că acesta ar fi dat buzna, înarmat cu un pistol, în casa unui om de afaceri din regiunea Odesa pe care l-a torturat până când acesta a murit.

„La solicitarea colegilor din Ucraina, au fost interprinse mai multe măsuri în urma cărora tânărul a fost reținut în raionul Taraclia, din sudul țării. Acesta este suspectat de moartea unui om de afaceri din Ucraina, după  ce a intrat înarmat în casa victimei și a torturat-o ca să afle unde își ține banii. Victima a decedat, iar făptașul a fugit de la fața locului și a trecut ilegal frontiera în R. Moldova”, a declarat Zglavuța.

Individul urmează să fie extrădat autorităților ucrainene pentru a fi judecat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata