NordNews
Avem ce spune

VIDEO | UE contribuie la crearea locurilor de muncă în nordul R. Moldova: „Îmi place să lucrez aici”

Sute de oameni din nordul Republicii Moldova nu vor mai fi nevoiți să plece la muncă peste hotare. Cu suportul Uniunii Europene, pe teritoriul Parcului Industrial din Edineț a fost construită o hală de producție. Aici și-a găsit sediul o companie din Marea Britanie, care a deschis o filială pentru asamblarea cablurilor și a produselor electronice. 

În prezent, aici muncesc 43 de angajați. Iar în curând, numărul lor va ajunge la 300.

„Am muncit mulți ani peste hotare și am decis să rămân acasă. Vrem să fim alături de familie, de copii. M-au angajat aici. Este foarte bine că fac asta în Moldova.”

„Testăm produsul final. Tot aici îl ambalăm. Nici nu m-am gândit să plec peste hotare. Îmi place să lucrez aici”, au spus angajații.

Ilie are 18 ani. A muncit peste hotare la un serviciu auto, dar nu s-a regăsit acolo. Acum este fericit că va putea să-și întemeieze o familie în orașul natal.

„Îmi place să lucrez aici pentru că este ușor. Nimeni nu mă face să mă încordez, nu mă gonește. Este plăcut să lucrez”, a mărturisit Ilie.

Construcția halei industriale a costat aproape 6,3 milioane de lei, dintre care 490 de mii constituie contribuția autorităților locale. Suprafața uzinei este de 1200 de metri pătrați.

„Hala măsoară 800 de metri pătrați, iar blocul administrativ cu două etaje – 400 de metri. Hala a fost construită în culoarea gri. Agentul economic a terminat deja construcția și a adaptat-o ​​la nevoile sale, ceea ce avea nevoie, de exemplu, curent electric, apă, canalizare”, a declarat Artur Reșetnic, administratorul parcului industrial din Edineț.

„Aici lipim firele. Aici au loc diferite procese. Compania are doi ani, suntem la început de cale și lucrăm cu Marea Britanie”, a povestit Marina Pcela, angajată.

Hala industrială a fost construită în cadrul proiectului „Edineț – Pol de creștere economică în Regiunea de Nord a Republicii Moldova”

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"