NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Ulciorul nu merge de multe ori la Fîntînă. Președintele socialist al raionului Fălești continuă să nege prietenia cu Bahus la volan

Minciuna se îngroașă. Președintele socialist al raionului Fălești, Sergiu Fântână continuă să nege faptul că ieri, de ziua sa de naștere, ar fi urcat băut la volan. Mai mult, alesul local nu recunoaște faptul că a fugit pentru a nu da ochii cu poliția. Asta deși, jurnaliștii Nordnews.md au filmat momentul în care Sergiu Fîntînă pornește motorul autombilului de serviciu și se îndreaptă într-o direcție necunoscută.


În ciuda probelor video, astăzi Sergiu Fîntînă a declarat jurnaliștilor că nu s-a mișcat din loc.

În primul rând eu nu eram servit la volan și eu stăteam pe loc, eram staționat. Trebuie să înțelegem că sunt organe competente care au drepturi. Trebuie să arătăm lucruri pozitive. Eu nu am fugit, nu m-am ascuns, eu sunt pe loc, a spus Sergiu Fîntînă.

Președintele de raion a acuzat presa de incompetență și că echipa noastră de filmare nu a făcut nimic altceva, decât un material la comandă.

„Каждый суслик агроном”.Fiecare om trebuie să-și facă lucrul lui și să-l facă pe adevărat și cu corectitudine. Fix așa e și în meseria dumneavoastră. Trebuie să arătați situația reală. Nu trebuie de făcut un show sau wow (senzație – notă red.) din orice, a declarat președintele socialist al raionului Fălești.

Potrivit serviciului de presă, apelul la Inspectoratul de Poliție Fălești a parvenit la ora 18:35, la zece minute distanță de la primul apel al jurnalistului la 112 în care solicită oamenilor legii să intervină.

Inspectoratul de Poliție Fălești a fost înștiințat la ora 18:35. Imediat la fața locului s-a deplasat un echipaj al poliției. Ajunși la ora 18:48 poliția nu a depistat mijlocul de transport. S-a verificat perimetrul dat, dar automobilul nu a fost depistat. La moment, de către poliție a fost înregistrat acest material și se stabilesc toate circumstanțele a declarat Eugenia Molceanov, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Bălți.

Reprezentanții serviciului 112 nu au vrut să ne răspundă de ce poliția locală a fost anunțată cu întârziere și ne-a recomandat să ne adresăm cu o solicitare de informație oficială.

„Vă adresați cu o scrisoare oficială la administrație. Noi nu putem să vă dăm așa informație”

Tot astăzi, şeful adjunct al INSP, Alexei Grosu, a declarat pentru Publika.md, că acest caz nu a fost înregistrat, întrucât, în momentul în care oamenii legii au ajuns la fața locului, nu mai era prezent nimeni. Totodată, şeful adjunct al INSP a menționat că persoana care a efectuat chemarea va fi audiată de către oamenii legii.

 Menționăm că, la aproape jumătate de oră de la apel, poliția nu a intervenit, iar jurnalistul care a efectuat apelul nu a fost contactat uleterior pentru detalii sau pentru un presupus apel fals.

Amintim că ieri, 24 noiembrie, președintele socialist al raionului Fălești, Sergiu Fîntînă a fost suprins băut la volanul automobilului de serviciu, în apropierea satului Răuțel, vizavi de o stația PECO.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata