NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Ultimatum pentru proprietarul centrului comercial UNIC din Bălți. Agenții economici amenință că nu vor mai achita chiria

Chiriașii din incinta centrului comercial UNIC din Bălți, amenință că vor înceta să mai plătească pentru spațiile ocupate. Asta după ce, administrația a obligat agenții economici să achite chiria pentru lunile în care nu au activat din cauza pandemiei, în pofida unor promisiuni făcute anterior. Mai mult, în plină criză de vânzări, oamenii sunt obligați să plătească taxe și pentru servicii comunale, care, până nu demult erau incluse în taxa lunară pentru chirie.


„Din cauza pandemiei de Coronavirus, la 15 martie 2020, centrul comercial UNIC și-a sistat activitatea. Ne-am reluat activitatea tocmai pe 8 iunie. Când am revenit la muncă ne-au rugat să achităm arenda integral, iar în luna octombrie ni se va face recalcul, lucru care nu s-a întâmplat. Acum, toți agenții economici sunt obligați să achite taxa integral. Mai mult, pe luna noiembrie este adăugată în factură o nouă plată pentru servicii comunale, care constituie circa 16% din taxa lunară pentru arendă. Anterior, aceste servicii erau incluse în taxa de arendă.

Facem apel către proprietarul real al centrului comercial UNIC, să revadă hotărârile luate contra agenților economici și să fim solidari unii cu alții, pentru a reuși să trecem peste această perioadă deloc ușoară pentru întreaga lume.”

Agenții economici susțin că dacă nu vor fi auziți de proprietarul centrului comercial, nu vor mai achita plata lunară pentru chirie începând cu luna mai.

„Cerem recalcul pentru lunile martie și iunie 2020, eliminarea taxei pentru serviciile comunale adăugate pentru luna noiembrie 2020, reducerea pentru arendă pentru luna februarie 2021, având în vedere că centrele comerciale nu au activat din cauza pandemiei timp de două weekend-uri. Așteptăm un răspuns în termen de 30 de zile. În caz contrar, ne rezervăm dreptul, începând cu luna mai, să nu mai achităm taxa pentru arendă până nu vor fi soluționate aceste probleme. ”

La telefon, administratoarea centrului comercial UNIC a refuzat să ofere vre-un comentariu la acest subiect. A declarat doar că va discuta acest subiect cu fiecare agent economic în parte.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata