NordNews
Avem ce spune

VIDEO| Un alt punct de trecere cu România și un pod vor fi deschise la Leova. Lucrările de construcții deja au început

Comisia pentru Situații Excepționale a decis să fie instituit un nou punct de trecere a frontierei de stat, „Leova – Bumbăta” pe segmentul moldo-român. Deschiderea noii frontiere va fi posibilă doar după ce autoritățile competente vor executa lucrări de construcții ale drumului de acces și infrastructurii necesare amenajării pe malul râului Prut a unui pod de pontoane. 

Totodată, au fost acordate abilitările necesare pentru îndeplinirea acestor obiective, pentru dotarea viitorului punct de trecere a frontierei de stat și pentru negocierile necesar a fi realizate cu partea română.

Lucrările de pregătire pentru construcția unui pod peste Prut au început acum câteva zile la Leova. Acesta va lega localitatea cu satul românesc Bumbăta. Viitorul pod rutier flotant de la Leova ar urma să aibă 60 de metri lungime și 14 metri lățime și ar putea fi dat în exploatare până în toamnă.

„Cred că nu doar eu, dar și o bună parte din orășeni au senzația că construcția acestui pod încă e un vis. Un vis care se transformă în realitate în ochii noștri, după zeci de ani de eforturi și speranțe”, a scris primarul pe facebook primarul orașului Leova, Alexandru Bujorean.

,,Motivul instalării pontoanele în această perioadă și în termeni restrânși vine de la necesitatea de fluidiza fluxul mare de unități de transport care tranzitează frontiera de stat a Republicii Moldova și care va crește considerabil în perioada de recoltare și exportare a producției agricole. Încă nu e acel pod care va îmbrățișa pe mulți ani cele două maluri ale Prutului, dar e o etapă intermediară frumoasă și mult așteptată între acel Pod de Flori din 1990-1991 și cel de piatră, care cu certitudine va fi reconstruit în următoarea perioadă”, a mai scris primarul orașului Leova, Alexandru Bujorean.

Anterior, în zonă a existat un pod peste Prut, dar a fost distrus de sovietici în 1944.

Banner DRRM Noiembrie 2022
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"