NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Un avocat, reținut pentru mită de 3 000 de euro. A spus că ar avea influență asupra judecătorilor Curții de Apel Bălți

Un avocat și complicele acestuia au fost reținuți de oamenii legii pentru trafic de influență. Apărătorul este bănuit că ar fi pretins 3000 de euro de la o persoană vizată într-un dosar penal, pretinzând că ar avea influență asupra completului de judecată din cadrul Curții de Apel Bălți.


Avocatul a pretins de la un cetățean mijloace financiare în sumă de 3 000 EURO. Bănuitul ar fi susținut că are influență asupra completului de judecată care examinează cauza penală de învinuire a acestuia și ar putea determina persoane cu funcție de demnitate publică să adopte o decizie favorabilă, prin menținerea sentinței emise de instanța de fond”, se arată în comunicatul emis de Procuratura Anticorupție.

Potrivit oamenilor legii, ieri, 8 decembrie, avocatul și intermediarul său au fost reținuți în timpul transmiterii primei tranșe de 20 000 lei, echivalentul a 1000 de euro.

La 8 decembrie curent, avocatul și intermediarul său au fost reținuți, în flagrant delict, în timpul transmiterii primei tranșe din suma pretinsă anterior și anume 20 000 lei echivalentul la 1 000 euro, predestinată pentru influențarea judecătorilor din cadrul Curții de Apel Bălți. Mijloacele primite de la avocat, le-a transmis intermediarului, pentru ca acesta la rândul său, să-i convertească în valută străină, euro. Ulterior, mijloacele bănești convertite în euro, conform înțelegerii prealabile urma să-i restituie avocatului”, au scris ofiţerii anticorupţie.

Cei doi bărbați au fost reținuți pentru 72 de ore, iar pe numele acestora a fost pornită urmărire penală pe faptul de trafic de influență, infracțiune prevăzută de art.326 alin.(1) din Codul penal.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"