NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Un bărbat a inventat casa care se rotește, pentru a-i face pe plac soției

Un bărbat din Bosnia-Herțegovina a construit o casă rotativă pentru a-i face pe plac soției sale. Femeia voia o vedere diversificată și tot mai des făcea modificări în locuință, spre exasperarea soțului. Vojin Kusic a inventat un sistem cu ajutorul căruia casa se învârte, astfel că din toate camerele se pot vedea, pe rând, câmpul de porumb, grădina, pădurea și râul, scrie digi24.ro

Locuința din apropierea orașului Srbac poate face un cerc complet în 24 de ore când este setată la cea mai mică viteză, iar la cea mai mare, în doar 22 de secunde.

Vojin Kusic, care are 72 de ani, a declarat că a fost inspirat de inventatorii sârbo-americani Nikola Tesla și Mihajlo Pupin. El provine dintr-o familie săracă, n-a avut parte de prea multă școală, așa ca a fost nevoit să devină autodidact.

„Nu este o inovație, este nevoie doar de voință și de cunoștințe, iar eu am avut suficient timp ca să dobândesc cunoștințe”, a declarat el.

Bărbatul a construit casa de unul singur și a avut nevoie de șase ani pentru asta. A folosit un sistem de motoare electrice și roțile unui vechi vehicul militar de transport.

În plus, cu sistemul pe care l-a inventat, casa este mai rezistentă și la cutremure.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"