NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Un bărbat din Bălți, depistat în stare alcoolică avansată la volan. Ce pedeapsă a primit șoferul

Poliția de patrulare din Bălți au identificat un șofer  în stare de ebrietate avansată la volanul unui automobil. Oamenii legii au stopat un Mercedes care se deplasa neuniform și la volanul căruia se afla un bărbat. În timpul discuțiilor cu polițiștii de la șofer s-a simțit miros puternic de alcool.

Conducătorul auto în vârstă de 50 de ani a trecut testarea alcoolscopică, iar rezultatul a arătat o concentrație de 1,65 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Mașina a fost ridicată și transportată la parcarea specială, iar conducătorul auto este documentat penal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate cu grad avansat.

În cotext, poliția anunță că începând de 5 ianuarie și până la 15 ianuarie, echipe mixte formate din polițiști și carabinieri vor desfășura pe întreg teritoriul țării activități comune de prevenire și combatere a contravențiilor și infracțiunilor. Timp de 10 zile, forțele de ordine vor intensifica activitățile prin verificarea zonelor de agrement, parcurilor, stațiilor, gărilor, străzilor neiluminate, locuințelor părăsite, construcțiilor nefinisate, care prezintă un risc sporit de comitere a infracțiunilor și contravențiilor.

La fel vor fi organizate filtre pentru a crește gradul de siguranță în trafic prin reducerea numărului de încălcări comise de șoferi, precum și responsabilizarea acestora cu privire la pericolele la care se expun conducătorii auto și îi implică pe ceilalți participanți la trafic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"