NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Un bărbat din Bălți fura bicilete din scările blocurilor de locuit

Un bărbat din Bălți, în vârstă de 36 de ani, a fost reținut de polițiști, fiind bănuit de furturi de biciclete. Acesta a furat cinci biciclete lăsate fără supraveghere în scara blocurilor de locuit. Bărbatul a mai fost atras la răspundere pentru infracțiuni similar.


Potrivit poliției, în urma măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală, bicicletele au fost depistate la o persoană care susținea că le-ar fi cumpărat de la bănuit. Persoana bănuită, fura bicicletele din scările caselor de locuit, lăsate fără supraveghere, pe care urma să le vândă.

Astfel, făptașul ar fi adus proprietarilor prejudicii materiale de proporții. Acesta nu și-a recunoscut vina. Bărbatul a fost reținut pe un termen de 72 de ore.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală.

Totodată, în scopul diminuării nivelului infracţional, angajații Inspectoratului de Poliție Bălți vine cu un și de recomandări  pentru proprietarii de biciclete:

  • Nu lăsaţi bicicleta în scara blocului fără supraveghere;
  • Montaţi încuietori sigure şi chiar grilaje la intrarea în subsoluri, garaje sau anexe;
  • Instalați camera de supraveghere video la intrarea în scara blocului;
  • Întrebaţi persoanele străine pe care le sesizaţi în bloc pe cine caută.

În cazul în care ați fost victimă sau martor al unui furt, memorați cât mai multe semnalmente ale persoanei și apelați numărul de urgență 112.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata