NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Un „bârlog” locuit de boschetari, descoperit într-o fâșie forestieră din Bălți

Un „bârlog” locuit de boschetari a fost descoperit de trecători într-o fâșie forestieră din Bălți. Locuința improvizată se află în cartierul Dacia din oraș.


Este greu de imaginat cum e să trăiești în această groapă. Este evident că cineva locuiește aici. Și-au improvizat un acoperiș din peliculă și o ușă din cuvertură. Totul se află la doar câteva sute de metri de blocurile de locuit, a relatat de la fața locului Daria Porohnea, reporter NordNews.md

În „bârlog” a fost așternută o saltea ruptă și o cuvertură. Oamenii care și-au făcut aici culcuș au fost însă de negăsit. Potrivit martorilor, groapa a fost săpată acum jumătate de an de către doi boschetari.

Groapa a fost săpată în primăvară. I-am văzut, erau doi, aveau între 25 și 30 de ani.  

Oamenii sunt șocați de această descoperire. În timp ce unii îi compătimesc pe tainicii locatari, alții îi condamnă.

Nu știu cum supraviețuiesc. Sunt diferiți viruși, îi pot infecta pe alții. Poate fi tuberculoză și multe altele. Cum locuiesc ei acolo iarna? De vină sunt autoritățile, în primul rând cele locale. Cred că peste tot sunt asemenea cazuri. Credeți că este unicul? Ei trebuie să verifice, să monitorizeze. Ei stau în birouri și nu fac nimic.  

Ce să facem dacă ei aleg așa viață? Cu ce suntem noi de vină? Autoritățile îi caută, pentru ei sunt centre specializate, dar ei nu vor să locuiască acolo. Ei vor libertate și o viață desfrânată.

Oamenii aflați în dificultate pot beneficia de serviciile Centrului de găzduire şi adaptare socială a persoanelor fără adăpost „Reîntoarcere”, amplasat pe strada Kiev din Bălți. În prezent, acolo locuiesc 15 boschetari cu vârsta între 31 și 68 de ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata