NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Un bebeluș din raionul Florești, transportat în stare gravă la spital cu o ambulanță fără geam

Transportat în ambulanță ca în căruță. Un copil de aproape trei luni, bolnav de pneumonie, a fost transportat la spital cu o ambulanță fără sticla de la geamul ușii. În loc de ea, șoferul a pus un carton. Ambulanta, care ar deservi șapte sate din Florești este în stare jalnică. Directorul de la Centrul de Asistență Urgentă Prespitalicească nu a dorit să discute cu echipa Nordnews.


Cel care a filmat cum arată ambulanța este chiar tatăl micuțului din satul Cuhureștii de Jos. Bărbatul spune că a fost nevoit să aștepte medicii mai bine de o oră, deși, copilul său se simțea foarte rău. Culmea a fost, când la poartă, a stopat o ambulanță veche și defectată.
 

O ambulanță de pe vremea sovietică, vai de capul ei. Eu i-am întrebat de ce au venit așa greu, căci copilul este grav bolnav, nu poate respire cum trebuie. Mi-au spus că nu e vina lor, dar că ambulanța este stricată. Me-au spus că au venit cu sticla stricată”,  povestește Sergiu Borș, tatăl copilului.

 
Inițial, bărbatul a refuzat să urce în salvare, de teamă să nu pună viața copilului în pericol.
 

Când am auzit că geamul e spart am coborât din ambulanță. Le-am spus că nu mă urc cu copilul mic, să nu mă sufle vântul, să mă corenteze.  Între timp, șoferul a pus în geam un cartor, și ne-au spus să urcăm, că nu vom păți nimic”, spune bărbatul.

La spitalul raional din Florești, bebelușul de două luni și jumătate, adus în frig, a fost internat în secția de reanimare. Acesta a fost diagnosticat cu pneumonie.
În timp ce echipa Nordnews se documenta pe marginea acestui subiect, jurnaliștii au observat o altă ambulanță, veche și ruginită, care amintește de cunoscutul vehicul din filmul cu desen animat „Mașa și Ursul”.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"