NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Un câine a fost salvat dintr-o zonă periculoasă cu ajutorul cârnaților agățați de o dronă

Un câine a fost salvat dintr-o mlaștină după ce echipele de căutare au atârnat un cârnați de o dronă, cu care au ademenit animalul rătăcit, relatează BBC. Millie, un câine în vârstă de trei ani, a dispărut lângă Emsworth, în Marea Britanie, pe 13 ianuarie și a fost găsit după o căutare aeriană, într-o zonă periculoasă de mlaștină.

După două zile de încercări de salvare eșuate, organizația Denmead Drone Search and Rescue Group a a decis să atârne cârnați de dronă pentru a o ademeni pe Millie.

Proprietara câinelui, Emma Oakes, a spus că a fost „îngrozită” după ce animalul ei a fugit în timp ce o scosese la plimbare. S-a grăbit să ceară ajutor pentru găsirea lui Millie.

Denmead Drone Search and Rescue Group, organizație înființată în urmă cu trei ani pentru a localiza animale și oameni dispăruți, a localizat-o în cele din urmă folosind o dronă.

Mlaștina urma să se inunde în câteva ore, așa că a trebuit să inițiem rapid un plan. Pilotul nostru de dronă s-a gândit să lege mâncarea pentru a o îndepărta de zona periculoasă. După o evaluare a riscurilor, am decis să încercăm”, a spus Chris Taylor, reprezentant al organizației.

A fost atrasă la aproximativ 300 de metri, până la marginea mlaștinii, pe un teren mai înalt, unde știam că este în siguranță”, a adăugat el.
Cu toate acestea, după ce a mâncat jumătate din cârnați, Millie a fugit într-o pădure de lângă șosea.

 

După încă două zile de fugă, cățelușa a fost văzută la 5 km depărtare de stația de pompieri Cosham și în cele din urmă a venit către echipa de salvare.
A fost o salvare neobișnuită – în mod normal nu sunt atât de complicate”, a spus Taylor.

Oakes a spus că Millie e bine, în ciuda calvarului ei.

Ceea ce fac voluntarii este absolut fantastic. Nu am suficiente cuvinte să le mulțumesc”, a spus ea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"