NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Un cizmar cu nevoi speciale din satul Pelinia, raionul Drochia, muncește pentru a-și întreține familia

Chiar dacă a fost încercat de soartă, a demonstrat că se poate.

Dumitru Baltă din satul Pelinia luptă zi de zi cu destinul. Deși suferă de un handicap locomotor (mai exact boala Behterev), el muncește, pentru a-și întreține familia. E cizmar.
Mi-i greu dar ce să fac, cine o să mă ajute, nimeni nu vrea să mă ajute. Singur iaca cât câștig, mai pun într-o parte.”
Dumnezeu.. dă omului atât cât poate duce…
Dacă sănătate nu-i, eu nu pot duce cotileți. Sănăteatea mea taman e normal pentru profesia data.” „ E greu dar ce să fac, trebuie de mâncat, căci eu cu boala aceasta nu pot să duc un sac, ceva greu, eu așa mai mult cu mîinele, și mîina e calică. M-am învățat din reparația încălțămintelor.
Cizmarul spune că se isprăvește și singur cu nevoile casnice, iar la treburi mai grele îl ajută copiii sau cei de la CASMED.
Ap de acestea mai fac, dar ce nu pot vine fata și mă ajută, mai veneau și de la CASMED, dar văd că nu vine. Mai venea și mai lua la spălat, dar nu mai vine să mă ajute. Dar vine fata, stă la mine, ea mai mătură.
Deși trăiește în condiții modeste, nu se plânge, ca alții.
Sunt mulțumit cu ceea ce am, că nu toți au bani. Alții îmi aduc producte, de măncare ceva, că din pensia aceasta nu poți procura multe. Și mă hrănesc cu aceasta, cu lucrul acesta, cât am eu, dar așa aș muri de foame dacă nu ași avea lucrul acesta.
În Pelinia locuiesc 66 de persoane cu handicap de gradul 1 și 284 de persoane cu handicap de gradul 2.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"