NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Un consilier municipal din Bălți, aplaudat pentru că a plecat din rândurile PSRM

Consilierul municipal din Bălți, Veaceslav Zeleneţchi a anunțat oficial că se retrage din rândurile Partidul Socialiştilor din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut chiar în timpul ședinței consiliului local de astăzi. Decizia lui Zeleneţchi a stârnit aplauze.

„Eu, Veaceslav Zeleneţchi, anunț despre plecarea mea din rândurile Partidul Socialiştilor din Republica Moldova. Sunt susținut de alți colegi de partid, care, la fel ca mine, sunt împortiva candidaturii lui Alexandr Nesterovschi la funcția de primar de Bălți. Îl cunoaștem bine pe Nesterovschi și nu vrem ca Bălțiul să se înece în intrigi și cumătrism și să rămână doar cu promisiuni electorale”.

Amintim că, acum câteva zile, ex-deputatul Alexandr Usatîi, împreună cu alţi 20 de socialişti din Bălţi au anunţat că părăsesc rândurile Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM).

Potrivit acestora, numirea lui Alexandr Nesterovschi în calitate de lider al Organizaţiei Teritoriale Bălţi a PSRM i-a făcut să recurgă la acest gest. Mai mult, ei spun că Alexandr Nesterovschi nu se bucură de respect în rândul membrilor de partid.

„Motivul este unul: numirea în luna iulie a lui Alexandr Nesterovschi în calitate de lider al Organizaţiei Teritoriale a PSRM. Eu am avertizat conducerea partidului că Nesterovschi nu este genul de persoană capabilă să consolideze partidul şi să atragă în el oameni noi şi cumsecade”, a declarat Alexandr Usatîi într-o postare pe pagina sa de facebook.

Alexandr Usatîi susţine că patru membri nu au fost invitaţi la şedinţa Consiliului Organizaţiei locale din luna iulie, dintre care trei sunt membri ai Consiliului Republican al partidului, atunci când a fost aleasă candidatura lui Alexandr Nesterovschi în calitate de lider al Organizaţiei Teritoriale din Bălţi a PSRM.

„De ce facem această declaraţie abia acum? Am sperat că conducerea partidului îşi va recunoaşte greşeală şi va încerca să o corecteze”, a adăugat Usatîi.

Amintim că, Alexandr Nesterovschi este candidatul Blocului electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor înaintat pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata