NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Un consilier municipal din Bălți nu vrea niciun leu pentru munca sa. De ce a luat această decizie

Consilierul municipal din Bălți, Sergiu Burlacu a refuzat indemnizația unică pentru participarea la o ședință a Consiliului Municipal. Asta după ce, la 29 martie curent, aleșii locali au decis majorarea acesteia de la 52 la 3100 de lei. Declarația a fost făcut în cadrul emisiunii NordNews LIVE.


„Toți consilierii municipali când au obținut mandatul său de ales local au cunoscut condițiile în care trebuie să activeze și au dat acordul să activeze în cadrul Consiliului Municipal fiind remunerați printr-o indemnizație de 52 de lei. În timpul jocului nu este acceptabil să schimbi regulile. Eu consider că odată ce activezi în consiliul municipal și ai acceptat să activezi cu 52 de lei, du-ți acest mandat până la capăt”, a declarat Sergiu Burlacu, consilier municipal Bălți.

Potrivit lui Burlacu, banii publici nu trebuie să devină o sursă de venit pentru aleșii locali.

„Pentru a lăsa speculațiile la o parte, oficial, în calitate de consilier municipal am refuzat la această indemnizație. Am depus un demers în adresa secretarului Consiliului Municipal, șefului Direcției Evidență Contabilă și șefei Direcției General Financiare Economice pentru a nu fi alocați acești bani pentru că nu am voie să profit de bugetul municipal pentru propria îmbogățire”, a adăugat consilierul municipal.

Amintim că, marți, 29 martie, consilierii municipali din Bălți au adoptat o decizie prin care indemnizația unică pentru participarea la o ședință a fost majorată de la 52 de lei la 3100 de lei. Astfel, o ședință a Consiliului municipal Bălți ar costa bugetul local 108 500 de lei, în cazul în care toți cei 35 de consilieri vor fi prezenți în sală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"