NordNews
Avem ce spune

VIDEO| Un elicopter SMURD a intervenit la Ocnița

Un echipaj aero-medical SMURD Iași a efectuat o intervenție,în dimineața zilei de 5 ianuarie 2022, pentru a transporta din orașul Ocnița spre municipal Chișinău un bărbat în vârstă de 25 de ani, care a suportat arsuri pe 40% din suprafața corpului.

 

 

Pacientul a fost preluat de la spitalul raional și transportat în siguranță pe calea aerului, fiind monitorizat permanent de paramedicii SMURD. În timpul zborului bărbatul s-a aflat în stare stabilă șu nu a suferit complicații.

Elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din capitală, de unde pacientul a fost preluat și transportat de Serviciul Republican Aviasan la Centrul de Combustii pentru ulterioare investigații și îngrijiri medicale.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2022, aceasta este prima intervenție aero medicală SMURD realizată pentru cetățenii Republicii Moldova.

Proiectul SMURD a fost demarat în Republica Moldova în anul 2014, când a fost semnat Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind ajutorul reciproc pentru intervenţiile transfrontaliere în caz de urgenţe medicale, care a contribuit la îmbunătățirea serviciilor de urgență publică în zona transfrontalieră, inclusiv crearea unei infrastructuri de frontieră pentru intervențiile transfrontaliere aero-medicale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata