NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Un figurant din dosarul „Zelionka” se vrea primar de Bălți

Partidul Acasă Construim Europa (PACE) și-a înaintat oficial candidatul pentru funcția de primar de Bălți. Este vorba de Ion Straciuc, în vârstă de 39 de ani, jurist de profesie. Dacă va ajunge primar, Straciuc promite bălțenilor infrastructură dezvoltată, dar și o uzina modernă de prelucrare a deșeurilor.

Ion Straciuc își propune să lupte cu fenomenul corupției și cumătrismul din instituțiile și întreprinderile din municipiul Bălți.

„În primăria mun. Bălți și în întreprinderile municipale, majoritatea conducătorilor sunt veniți pe filier de rudenie sau cumătrism. Din această cauză, nimeni nu poartă răspundere de banul public, nimeni nu dă vreo socoteală, unde a fost și este cheltuit banul public”, a declarat Ion Straciuc, președinte OT PACE Bălți

Candidatul PACE susține că va scăpa municipiul Bălți de problema deșeurilor. În acest sens, în oraș va fi construită o uzină modern de prelucrare a deșeurilor.

„Am vizitat Eco-Center. Este o stație inovativă și performantă de prelucrare a deșeurilor. Noi avem suportul logistic și financiar și ne dorim să implementăm acest proiect în orașul Bălți. Ne dorim cu ajutorul și suportul Provinciei Bolzano din Italia să construim o uzină de prelucrare a deșeurilor în mun. Bălți”,  a adăugat Straciuc.

Membrii Partidului Acasă Construim Europa își pun mari speranțe în candidatul Ion Straciuc.

„Avem încredere că domnul are expertiza necesară și are capacitățile sale de lider pentru ca să facă din Bălți, poate că cel mai frumos și curat oraș din R. Moldova”,  a menționat Denis Roșca, prim-vicepreședinte PACE.

„Orașul Bălți este cel mai mare oraș industrial din zona Nordului. Este un oraș cu posibilități mari, capacitătea mare și care trebuie dezvoltat. Noi, împreună cu partidul PACE și cu domnul Straciuc vom lucra ca orașul să înflorească și să avem rezultate bune de care să ne mândrim”, a conchis Natalia Guzun, vicepreședinte pe domeniul social al Partidul Acasă Construim Europa.

Până acum, orașul Bălți are șase candidați pentru funcția de primar: Boris Marcoci, Arina Spătaru, Alexandr Nesterovschi, Nicolai Grigorișin, Burduja Maxim și Ion Straciuc.

Amintim că, Ion Straciuc este unul dintre cei patru membri ai Partidului Acasă Construim Europa (PACE) care figurează în dosarul „Zelionka”, atunci când vicepreședintele raionului Sîngerei , Tudor Tutunaru a fost stropit cu verde de briliant. Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"