NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Un gimnaziu din nordul R. Moldova construiește prima sală de clasă în aer liber

Administrația unui gimnaziu din nordul țării a găsit soluția pentru a petrece orele de clasă în siguranță chiar și în perioada pandemiei. Prima sală de clasă în aer liber este în proces de construcție în satul Ciuciuieni, raionu Sîngerei. Aceasta are o suprafață de 50 metri pătrați și va fi dotată cu suport didactic pentru 12 discipline de studii.

Vestea i-a bucurat pe elevi. Ei spun că orele online sunt obositoare și le afectează sănătatea.

Copiii vor putea învăța la aer liber. Ei o să respire aer curat și o să fie mai sănătoși. Și nu o să ne infectăm cu viroze. Să învățăm la lecție, nu online pentru că e dăunător pentru ochi, deoarece stăm la telefon sau calculator”.
„Pentru ca copiii să nu stea la aer închis. Să stea la aer liber. Lecțiile online nu mi se par deloc bine, deoarece dăunează ochilor. Este obositor și nu înțelegem totul”, au spus copiii.

Ideea unei săli de clasă în aer liber s-a dovedit a fi și pe placul părinților, care s-au implicat în lucrările de construcție.

Am copii în acest gimnaziu, construcția este un lucru bun eu socot, copii ies la aer curat, pentru timp de iarnă îi acoperiș, în timpul de față cu pandemia aceasta eu cred că vor avea posibilitate să facă mai multe lecții la aer liber. Folosim și materiale pentru sănătate, lemnul deja e un material eco, vopseaua tot va fi eco”.

Un proiect foarte bun pentru toți copii noștri pentru că pot să facă ore în aer liber, să nu facă lecții online”.

În contextul pandemiei Covid-19, acest proiect este binevenit pentru copiii din gimnaziul nostru, pentru că ei au nevoie să stea mai mult timp în aer liber. Este un proiect foarte bun și ne bucurăm enorm pentru că a fost posibilă implementarea acestuia”, au menționat părinții.

Directoarea gimnaziului spune că, astfel, elevii vor petrece orele eficient, iar riscul de infectare cu COVID-19 va fi redus. Proiectul este susținut de mai mulți parteneri europeni.

Ne-am adresat partenerilor noștri europeni care ne-au ajutat financiar la realizarea acestui proiect.Copiii sunt întotdeauna entuziasmaţi să petreacă orele în aer liber, pentru că anume aici creativitatea și imaginația se dezvoltă mai ușor”, a adăugat directorul gimnaziului Ciuciuieni, Angela Albu.
 

Sala de clasă în aer liber va putea fi utilizată și iarna.

Iarna de asemenea pot fi promovate unele lecții, spe exemplu eu sunt profesoară de geografie și atunci când voi preda precipitațiile atmosferice, de ce nu aș ieși cu elevii ca să observe unele precipitații sau fenomene ale naturii”, a menționat directorul.

La gimnaziul din satul Ciuciuieni, raionul Sîngerei învață peste 100 de elevi.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"