NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Un indicator rutier le-a redus din vânzări. Comercianții de la piața din Cupcini cer socoteală primăriei

Din cauza unui indicator rutier, vânzările de la piața din Cupcini au scăzut de două ori. Cel puțin asta susțin comercianții care se plâng că în lipsa unei parcări, cumpărătorii nu mai vin la piață. Oamenii dau vina pe administrația locală. Și asta pentru că un indicator rutier, instalat recent, care interzice oprirea și parcarea autoturismelor, pare să fie valabil doar la intrarea în piață.

Piața se află pe un drum de importanță națională, așa că zilnic, aici opresc sute sau chiar mii de șoferi. Cu amenzi se aleg doar cei care parchează lângă piață, spun oamenii.

„Mașina este parcată chiar în fața magazinului. Cumpărătorul intră, iar ei fug în urmă și îi spune să ia automobilul.

„Nu avem de pe ce să plătim impozitele, nu avem bani, unde să mergem? Pentru ce acest indicator rutier?”

„Produsele rămân, se strică. Toți vor ceva proaspăt. Ar fi bine fără acest indicator. Nu e bine ce s-a făcut.”

„Nimeni nu vine să cumpere. O mașină dacă oprește, asigură un om cu o pâine. Stă omul un conserve sau un borcan de borș. Toată vara conservăm și venim la piață să vindem. Dacă nu voi veni la piață să câștig un ban, așa bolnavă cum sunt, nu aș avea de pe ce trăi. Vreau șu eu să trăiesc. ”

Și cumpărătorii se arată nemulțumiți. Aceștia spun că sunt nevoiți să-și care pungile cu produse până la mașini. Femeilor le este și mai greu.

„Intrările și ieșirile din curți nu înseamnă că indicatorul nu mai este valabil. Iată de ce, atunci când poliția amendează doar pe acest segment, unde este piața, iar pe celelalte mașini nu le ating, aceasta este o nedreptate în raport cu ceilalți oameni”

„Noi cumpărăm doi saci cu cartofi, dar nu știu unde e mașina. Noi am coborât și a dus mașina la parcare pentru că aici nu este voie”

„Dacă vii de la Edineț, semnul nu se vede. Oricum se parchează. Aici, linia care desparte carosabilul este întreruptă așa că indicator nu ar trebui să fie acolo”

Autoritățile locale spun că indicatorul a fost instalat de către ofițerii de siguranță rutieră, deși ceilalți susțin contrariul.

„Indicatorul instalat nu ține de competența primăriei Cupcini. Acesta a fost instalat de o autoritate care are acest drept. Am fost contactată de mai mulți cetățeni, cărora le-am promis să cercetez și să le dau un răspuns”, a declarat Ludmila Magu, primarul orașului Cupcini.

„Toate indicatoarele și marcajele rutiere sunt instalate de administrația publică locală, adică primărie. Ele sunt coordonate cu noi, dacă dăm sau nu aviz pozitiv. Toate sunt instalate de primărie, ei trebuie să aibă o decizie”, a conchis Natalia Golovco, ofiţer de presă, Inspectoratul Național de Securitate Publică.

Jurnaliștii NordNews nu au reușit să discute cu agenții de patrulare. Când au văzut echipa de filmare, aceștia au plecat imediat de la fața locului.

2 Comentarii
  1. […] Din cauza unui indicator rutier, vânzările de la piața din Cupcini au scăzut de două ori. Cel puțin asta susțin comercianții care se plâng că în lipsa unei parcări, cumpărătorii nu mai vin la piață, scrie Nordnews. […]

  2. […] Din cauza unui indicator rutier, vânzările de la piața din Cupcini au scăzut de două ori. Cel puțin asta susțin comercianții care se plâng că în lipsa unei parcări, cumpărătorii nu mai vin la piață. Oamenii dau vina pe administrația locală. Și asta pentru că un indicator rutier, instalat recent, care interzice oprirea și parcarea autoturismelor, pare să fie valabil doar la intrarea în piață, relatează NordNews. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"