VIDEO | Un izolator de tip european va fi deschis la Bălți. Lucrările sunt în toi

Un izolator de detenție provizorie modern este în construcție pe teritoriul Inspectoratului de Poliție Bălți. Acesta va dispune de celule amenajate conform standardelor europene, sisteme de monitorizare video și interfon.

„Sediul izolatorului vechi a fost recunoscut de o expertiză drept avariat. Din această cauză, nu mai putea funcționa ca sediu. A fost primită decizia, cu suportul bugetar european să construim un izolator nou, performant, cu toate condițiile necesare,” a declarat Dumitru Cebotari, șef interimar IP Bălți

În izolator va fi amenajat un punct medical, iar în fiecare celulă vor fi instalate butoane de urgență.

„Vor fi contruite mai multe celule, printre care celule pentru minori și persoane cu dizabilități, cu grad de invaliditate,” a adăugat Cebotari.

Instituția de detenție urmează să fie dată în exploatare în primăvara anului 2020.

„Am început lucrările acum mai bine de două luni, până la sfârșitul lunii martie urmează să-l dăm în exploatare. Până acum au fost ridicați pereții, a rămas să turnăm planșeul. Vor fi condiții foarte bune, în fiecare celulă va fi baie,” a spus Ion Garbuz, constructor.

Edificiul este construit cu suportul Uniunii Europene în cadrul programului pentru reforma poliţiei. Până la sfârşitul anului 2020, în Republica Moldova, vor fi renovate 15 izolatoare de detenţie preventivă.

leave a reply