NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Un liceu din Bălți a fost ținta polițiștilor. A fost necesară intervenția unui câine

Elevii unui liceu din Bălți au avut parte de o mare surpriză. La ei în ospeție au venit polițiștii, însă nu pur și simplu, ci cu mașini cu girofare, echipament din dotare, dar și cu Tyson, câinele dresat să adulmece urma hoților și locul aflării substanțelor interzise.

Tyson este încă foarte tânăr, are doar doi ani, dar deja este un coleg de încredere pentru angajații Inspectoratului de Poliție Bălți. A reușit să-i ajute pe polițiști să descopere 12 kg de substanțe interzise. Aceasta fiind una dintre cele mai mari capturi făcute de el. Tyson are mirosul bine dezvoltat, ceea ce îi permite să ia urma infractorilor chiar și când aceștia cred că au reușit să scape.

Pentru câteva minute, elevii au fost polițiști. Au urcat la volanul mașinii cu girofar și chiar au simulat că rețin un infractor.

Iar pentru că mulți copii visează să devină detectivi, polițiștii le-au povestit cum se iau amprentele sau cum se folosește masca de gaze.

Copiii au rămas impresionați de vizita polițiștilor, mai ales că, totodată, au învățat și regulile de circulație rutieră.

„Mult mi-a plăcut câinele, deoarece era foarte isteț. A găsit totul”.

„Mașina de poliție. Acolo sunt multe butoane”.

„Dar mie mi-a plăcut masca aceea”.

„Mie foarte mult mi-a plăcut mașina.  Pentru că ea e cu galben și cu alb, iar asta e culoarea mea preferată”, spun copiii.

Angajații liceului spun că exercițiile interactive sunt binevenite pentru elevi și sporesc încrederea copiilor în oamenii legii.

„E posibil ca uneori copiii să aibă anumite temeri față de Poliție. Dar astăzi, eu consider, ei au depășit această frică. Și mulțumim Poliției, că a găsit timp pentru copiii noștri. Noi observăm cât de interesant e totul pentru ei”, spune Erkan Yilmaz, directorul Liceul Teoretic „ORIZONT” din Bălți.

„Copiii, într-adevăr, sunt viitorul țării și de aceea ne străduim la vârsta pe care o au, să-i ținem în siguranță. Noi repetăm aceste reguli foarte des. Din clasa întâi, imediat ce vin, mereu repetăm. Însă, dacă sunt copii, deci, este nevoie de un exercițiu repetat”, spune Doina Morari, învățătoarea de la Liceul Teoretic „ORIZONT” din Bălți.

Orele de informare rutieră a elevilor din Bălți au început odată cu noul an școlar. Astfel, polițiștii vor să se asigure că micuții cunosc regulile de circulație rutieră.

„Angajații poliției, de la începutul anului școlar, desfășoară lecții de educație rutieră în instituțiile de învățământ. Astăzi ne aflăm la liceul „ORIZONT” din municipiul Bălți. Colegii mei vorbesc copiilor despre regulile de aur, pe care ei trebuie să le cunoască, pentru a fi un pieton disciplinat”, povestește Eugenia Molceanov, ofițerul de presă IP Bălți.

„Mul-țu-mim!”, strigă copiii în hor, plecând spre clase.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata