NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Un loc de comerț la piața auto din Bălți va costa mai scump

Cu 20 de lei mai mult pentru un loc de comerț la piața auto din Bălți. Decizia a fost aprobată astăzi, la ședința Consiliului Municipal. Astfel, taxa a ajuns la 55 de lei.

„Astăzi în cadrul ședinței Consiliului Municipal am examinat inițiativa parvenită din partea Întreprinderii Municipale „Asociația pieților din Bălți”, prin care se solicita majorarea prețului sau taxei pentru amplasarea vehiculilor auto în piața auto de pe strada Caraciobanu. S-a solicitat o majorare de la 35 până la 55 de lei. În același timp s-a solicitat să fie diminuată taxa pentru amplasarea unităților de transport din ziua de luni până-n ziua de vineri, ruducând-o la 0 lei. S-au înregistrat mai multe pierderi în cadrul întreprinderii, s-a menționat inclusiv și faptul că cheltuielile suportate nicidecum nu sunt compensate de veniturile înregistrate de piața auto, ceea ce a generat necesitatea de majorare a prețului pentru această întreprindere municipală”, a declarat Sergiu Burlacu, consilier municipal Bălți.

Totodată, consilierul municipal Sergiu Burlacu menționează că piața auto din Bălți ar trebui să devină mai atractivă pentru cumpărători, dacă se vrea un profit mai mare.

„În calitate de președinte și consilier municipal am solicitat ca acest preț de luni până vineri să fie diminuat până la 5 lei, iar acești bani de circa 80 de mii de lei anual să fie distribuiți sau direcționați pentru a promova această piață prin toate modalitățile posibile. Problema întreprinderii nu constă în lipsa spațiului, problema constă în lipsa atractivității către cumpărător și consummator. Niciun vânzător n-o să-ți vină la o piață oricât de frumoasă și mare n-ar fi, dacă nu are cumpărători. Asociația pietilor din Bălți trebuie să se direcționeze spre a atrage cumpărători la piața sa, de altfel va rămâne într-un final și fără vânzători, ceea ce va genera și mai mari pierderi”, a adăugat alesul local.

În prezent, taxa pentru un loc de comerț în piața auto din Bălți este de 35 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"