NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Un lunetist ucrainean a eliminat un rus de la aproape 3 km distanță

Forțele ucrainene susțin că un lunetist de-ai lor a reușit să elimine un soldat rus de la incredibila distanță de 2.710 metri, ceea ce ar face să fie a doua cea mai lungă lovitură de precizie înregistrată vreodată, scrie Digi24. Comandamentul Strategic al Forțelor Armate ale Ucrainei a postat și un video pe rețelele sociale, afirmând că lovitura este confirmată. Printre trăgătorii de elită există însă și sceptici, care pun la îndoială reușita, dar nu spun că este o lovitură imposibilă.

Un lunetist ucrainean s-a apropiat de recordul mondial pentru cea mai lungă lovitură de precizie în luptă. Cu o lovitură de precizie a forțelor noastre speciale, ocupantul (rus – n.r.) a fost eliminat de la distanța de 2.710 metri – distanță care acum pe locul 2 în clasamentul mondial, confirmată de conducerea Forțelor Armate.

Reamintim că primul loc în lume este ocupat de o lovitură a unui lunetist canadian, la distanța de 3.540 de metri, în timpul unei misiuni în Irak. Al doilea loc i-a aparținut britanicului Craig Harrison, cu o distanță de 2.475 de metri”, a notat Comandamentul Strategic al Forțelor Armate ale Ucrainei pe canalul său de Telegram, unde a postat și clipul video.

Astfel, aceasta coboară performanța unui fost lunetist britanic pe locul al treilea.

Site-ul Task&Purpose, specializat în domeniul conflictelor, arată că nu există o confirmare independentă a reușitei revendicate de armata ucraineană, dar nici nu poate să o excludă. Același lucru îl susțin și doi trăgători de elită consultați de publicația amintită: lovitura este deosebit de dificilă, dar nu imposibilă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"