NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Un minut de reculegere pentru medicii din Glodeni, răpuși de COVID-19. Pentru ceilalți luptători, flori și diplome

Cu un minut de reculegere în memoria tuturor medicilor care au fost răpuși de COVID-19, așa a început evenimentul consacrat angajaților medicali din raionul Glodeni. Doctorii, asistentele medicale și farmaciștii au primit diplome de merit și de onoare din partea Guvernului Republicii Moldova și Consiliului Raional.

 „Din partea Guvernului Republicii Moldova vă aducem sincere mulțumiri pentru devotamentul și profesionalismul depus în munca dumneavoastră de zi cu zi. Munca dumneavoastră trebuie să fie remunerate la un nivel cât mai înalt și să fiți prețuiți corespunzător”, a declarat Igor Berzedeanu.

„Cred că nu avem cuvinte, nici eu, nici cei din sală, prin care am putea să ne exprimăm recunoștința față de dumneavoastră, pentru tot ce ați făcut, mai ales în perioada de pandemie. Doar devotamentul de care ați dat dovadă, profesionalismul și curajul, empatia ne-a consolidat și ne-a mobilizat”, a spus președintele raionului Glodeni, Ion Cojocari.

Nopțile de nesomn și prea puțin timp petrecut în familie nu i-au făcut pe medici să renunțe la vocație.

„Profesia unui medic, îndeosebi medic-chirurg presupune să fii mai mult timp la muncă decât acasă. Nu m-aș regăsi în altă profesie, îmi place ceea ce fac, îmi place că lumea este fericită.”

„Nu-mi închipui altă meserie, lucrez în maternitate, le dăruiesc oamenilor șansa la viață. Consider că profesia noastră, cea de ginecolog obstetrician, este cea mai sfântă.”

„Este o profesie nobilă, noi vrem să ajutăm lumea din jur”, au declarat angajații medicali.

Iar viețile salvate, pacienții vindecați și familiile reunite, sunt pentru ei cea mai mare recompensă.

„A fost visul meu din copilărie, sunt foarte bucuroasă că am ales această profesie, este ceva al meu. Niciodată nu mi-a părut rău că am ales să fiu soră medicală, aceasta este vocația mea.”

„Îmi iubesc profesia, am iubit-o și o iubesc, sunt fericită pentru toate mulțumirile pe care le am de la pacienții mei”, au spus angajații medicali.

În total, cu diplome și flori s-au ales peste 25 de angajați medicali din raionul Glodeni.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata