NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Un moldovean a fost condamnat în Italia pentru construcţia unui tanc

Curtea de la Rovigo i-a condamnat pe Luigi Massimo Faccia, 65 de ani, originar din Conselve (Padova), și pe Flavio Contin, 77 de ani, din Casale din Scodosia la patru ani și șase luni fiecare pentru încercarea de a folosi, în scop iredentist, un tanc cu două tunuri, capabile să tragă, potrivit ilfattoquotidiano.it. Acuzele au implicat ceea ce în rechizitoriu s-a numit a fi armă de război.


Însă judecătorii au considerat că tancul – un buldozer acoperit în armură – nu poate avea caracteristici de armă de război. Cele două tunuri care erau în construcție atunci când grupul a fost descoperit au fost considerate arme comune – fiind totuşi suficient pentru a justifica șapte condamnări (la momentul în care au avut loc arestările erau 24, apoi acuzațiile de terorism au căzut la audierea preliminară). Procurorul Sabrina Duò a cerut o sentinţă pentru un total de 50 de ani. Însă opt inculpați au fost achitați și, prin urmare, condamnarea a fost redusă la jumătate.
De asemenea, au fost înregistrate patru condamnări atât pentru construirea, cât și pentru deținerea armelor. 4 ani și 6 luni, pe lângă o amendă de 20 de mii de euro, au fost stabilite pentru Tiziano Lanza, 58 de ani, din Bovolone. De asemenea, trei inculpați au fost găsiți vinovați pentru fabricare: Michele Cattaneo din Brescia (condamnat la 4 ani), Alexandru Budu, inginer din Republica Moldova, cu domiciliul în Cremona (3 ani) și Stefano Ferrari din Bergamo (2 ani și 8 luni).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"