NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Un nou dosar în cazul lui Vitalie Tataru. Ucigașul este învinuit și de amenințare cu moartea

După ce cazul omorului de la Elizaveta, unde Simion Botnari de 23 de ani a fost împușcat mortal de un carabinier, a fost trimis la rejudecare în prima instanță, a fost îniantat un alt capăt de acuzare. Astăzi au fost audiați martorii în dosarul „Amenințare cu omor ori cu vătămare gravă a integrității corporale sau a sănătății”. Ședința va continua mâine, după ce avocatul ucigașului a cerut timp pentru a se pregăti de dezbaterile judiciare.

Partea apărării are nevoie de timp pentru a se pregăti de dezbaterile judiciare. Mâine, probabil, dacă totul va fi bine, se va finisa. Aceste dezbateri în ce constau? Expunerea concluziei finale a părții apărării vizavi de probele care au fost prezenate în cadrul dosarului și au fost examinate în cadrul ședințelor de judecată, a spus avocatul familiei Dorel Rotaru.

Mama tânărului ucis a rămas din nou cu lacrimi în ochi și spune că vrea să obțină o decizie irevocabilă a judecătorilor.

Nu am nici o părere, pur și simplu nu este dreptate în ziua de astăzi. Ce pot să fac eu, dacă judecătorii nu pot face nimic, atunci ce pot să fac eu? Vreau dreptate, să stea și el acolo, cum stă feciorul meu. Acolo să stea, a spus Galina Botnari.

Rudele familiei Botnari au venit și ele la Judecătoria Bălți, înarmați cu pancarte în care au scris „Vrem dreptate pentru Simion”.

Nu suntem de acord. Nu, eu nu știu ce să spun. Ce fel de oameni sunt? Cum poți să ucizi omul și să spui că nu ești vinovat?  Doar dreptate vrem. 

Amintim că, din cauza unei greșeli de procedură, judecătorii de la Curtea de Apel Bălți au trimis dosarul la rejudecare în prima instanță. Astfel, în loc să stea 17 ani în închisoare, Vitalie Tataru ar putea ieși la libertate.

O să mergem până la urmă, sigur, dar ce vom face și cum vom face, nu știu. Noi vrem dreptate, să răspundă pentru faptele pe care le-a făcut, dar ei nu recunosc asta. Ei sunt mândri de ei, dar nu știu că au ucis un om.

Simion Botnari a murit în noaptea de 13 spre 14 ianuarie 2019, fiind împușcat de carabinierul Vitalie Tataru, în urma unui conflict între mai multe persoane. Pe 17 decembrie a anului trecut, Judecătoria Bălți l-a recunoscut pe Vitalie Tataru drept vinovat de omor și l-a condamnat la 17 ani de închisoare. El nu și-a recunoscut vina.

Potrivit mai multor surse, s-ar încerca eliberarea lui Tatru. Avocații ucigașului cer recalificarea cauzei, din omor intenționat, în omor din imprudență. De asemenea, apărătorii lui Tataru cer ca dosarul să fie transmis, integral, unei alte instanțe de judecată, decât cea din Bălți.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata