NordNews
Avem ce spune

VIDEO| Un oraș din estul Ucrainei a fost ras de pe fața pământului

Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe a publicat duminică, 5 martie, pe Twitter, două imagini dramatice din Marinka, oraș situat în regiunea Donețk din estul Ucrainei, relatează Sky News.

Acestea par să arate că orașul a fost distrus în totalitate – „ras de pe fața pământului”, așa cum s-a exprimat ministerul condus de Dmitro Kuleba, în postare.

Orașul ucrainean Marinka din regiunea Donețk. Aici locuiau în jur de 10.000 de oameni. Era un oraș pașnic. Obișnuia să fie… până când criminalii de război ai Rusiei l-au ras de pe fața pământului. Măriți imaginea pentru a vedea că nimic nu a rămas neatins”, a afirmat Ministerul ucrainean de Externe.

Scene filmate din dronă pentru agenția de știri The Associated Press (AP) surprind imagini similare.

Șeful poliției din Marinka, Artem Schus, a declarat că orașul său este „complet distrus”. În afară de soldați, Marinka a fost evacuat în întregime, deoarece „nu există nicio posibilitate ca populația civilă să trăiască acolo”, a declarat Schus, pentru AP, săptămâna trecută.

El consideră că forțele ruse rad în mod deliberat ruinele pentru a „distruge orice acoperire, indiferent dacă este un adăpost civil sau o instalație militară”. „Ei (rușii, n.r.) distrug totul pentru că nu pot învinge cu tacticile lor trupele noastre și recurg la distrugerea tuturor lucrurilor vii”, a adăugat șeful poliției din Marinka.

Marinka se afla în apropierea liniei frontului din 2014, când a început conflictul din Donbas (regiune ce reunește Donețk și Luhansk) între separatiștii proruși și forțele Kievului, și este situat la sud de Bahmut, oraș devenit epicentrul luptelor din Ucraina.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"