VIDEO| Un primar din r. Drochia a primit în dar de la părinți o casă de 6 mii de lei

Distribuiti mai departe...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

În ultimul an de mandat, un primar din nordul țării s-a făcut cu mai multe proprietăți. Este vorba despre fostul edil al satului Pelinia, raionul Drochia, Titus Sărăteanu. Primarul degrevat, ne-a spus că toate bunurile dobândite de el i-au fost dăruite. Sărăteanu candidează și la alegerile din 20 octombrie, din partea Blocului Electoral „ACUM” (Platforma DA și PAS).

În declarația de avere și interese depusă la Autoritatea Națională de Integritate, Titus Sărăteanu a indicat că în anul 2018 s-a ales cu un teren intravilan și cu cinci extravilane, toate fiind dobândite printr-un contract de donație, la un preț simbolic.

De exemplu, un teren cu suprafața de 0,1836 ha i-a fost oferit în dar, valoarea acestuia fiind de doar 2087 de lei.

În anul 2018, primarul degrevat a devenit și proprietarul a trei case de locuit: una cu suprafața de 101 metri pătrați, estimată la peste 35 de mii de lei; alta de 49 de metri pătrați, ce costă 6 200 de lei; și una de 57 de metri pătrați, care face peste 35 de mii de lei. Coincidență sau nu, însă și acestea trei imobile i-au fost oferite cadou.

Am întrebat de oamenii din Pelinia cât costă o casă la ei în sat și am aflat că prețul e cu mult mai mare decât cel care figurează în declarația de avere a lui Sărăteanu.

– De exemplu casa în care trăiește primarul, părinții primarului cam cât ar costa?

– E vechișoară, dar e în stare bună..

– 30 de mii de lei ar costa? 

– E mai scumpă .. a menționat un locuitor al satului Pelinia

Unii săteni zic că primarul degrevat o duce modest, alții însă afirmă că de când a venit la primărie, și-a făcut averi.

 Nu are mașină, nu are casă aici, trăiește la părinții lui, a adăugat un sătean.

 Părinții de unde să aibă, sunt foști învățători, de unde pot să aibă, a spus un  bărbat.

Tare omănos, cuminte, face treabă cu toată lumea, lumea care se duce nu se jaluie. Și drumuri a făcut și până la spital au făcut, a menționat o săteancă.

Un om  mie mi-a zis că tu știi că Titu în patru ani de zile în care e primar la noi, are 9 terenuri arabile, dar nu mi s-a spus ce suprafață și trei apartamente în orașul Bălți, a adăugat un locuitor al satului Pelinia.

Primarul degrevat al satului Pelinia ne-a spus că toate bunurile pe cale le-a agonisit în acest an i-au fost oferite în dar de către părinți.

Tot ce au avut ei în sat, au hotărât să-mi transmită mie, donație. Acolo este casa lor, acolo este terenul de lângă casă, saraiul, are jumate de cotă unul, al doilea tot are jumăte de cotă, unul are 20 de sotchi, al doilea ne-a scris poama. Aceste obiecte sunt bogăția părinților mei, a precizat primarul degrevat al satului Pelinia, Titus Sărăteanu.

Am mers să vedem unde locuiesc părinții primarului degrevat, însă nimeni nu ne-a deschis.   În declarația de avere și interese pentru anul 2017, primarul degrevat Titu Sărăteanu a indicat doar un apartament cu o suprafață de 71 de metri pătrați, achiziționat în anul 2007.

1 Comentarii

  • Este regretabil ca jurnalista baxan irina a alergat cu sufletul la gura in sat a filmat si a ponegrit fara sa cerceteze detaliat informatia. Pacat ca din lipsa profesionalismului ea nu a stiut ca e foarte simplu sa sune la cadastru sa afle ca astfel de sume ale bunurilor imobile sunt inregistrate aproape la toti proprietarii din localitatile rurale. este clara pozitia politica a nordnews. Bravo d-na baxan irina. Bine ca nu ati intrat in ograda. acolo intra numai oameni cu inima deschisa.

leave a reply