Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a cerut Inspecției Procurorilor să inițieze o anchetă disciplinară pe numele procurorului Ghenadie Andronache, care fiind în stare de ebrietate la volanul unui BMW, a provocat un accident rutier pe o stradă din orașul Nisporeni. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Mariana Cherpec, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale.

„Acțiunile procurorului vizat în incident se examinează în cadrul unui proces penal, respectiv în dependență de rezultatele constatărilor efectuate ca urmare a prelevării probelor, se va decide asupra pornirii sau nu a unei urmăriri penale pe faptul conducerii mijlocului de transport în stare de ebrietate, infracțiune prevăzută de art.264/1 din Codul penal”, ne-a comunicat Cherpec cu referire la cazul procurorului din cadrul Procuraturii Drochia, care a urcat la volan în stare de ebrietate și a provocat un accident rutier pe o stradă din orașul Nisporeni.

Acuzatorul de stat, după ce a încercat să nege că s-ar fi aflat el la volan, s-a dat în spectacol în fața polițiștilor și a refuzat să fie testat cu aparatul Drager. Sursele Deschide.MD susțin că procurorul ar fi optat ca să-i fie colectate probe de sânge, iar prin intermediul pilelor sale ar încerca să mușamalizeze cazul.

Reprezentantul PG, Mariana Cherpec, a ținut să menționeze că acțiunile procurorului urmează a fi investigate de către Inspecția procurorilor în cadrul unei anchete disciplinare, prin prisma comiterii unei abateri disciplinare.

„Despre rezultatele investigațiilor, Procuratura va reveni cu detalii suplimentare, dupa finalizarea acestora”, a percizat Cherpec.

Mariana Bețivu, ofițerul de presă al IGP, a declarat pentru Deschide.MD că accidentul a fost înregistrat în noaptea de 11 Decembrie, în jurul orei 23.05,  cu implicarea a doua automobile de marca BMW și Mercedes, pe strada Chișinăului din orașul Nisporeni.

„În urma deplasării la fața locului oamenii legii au stabilit că șoferul BMW-ului, în vârstă de 41 de ani, domiciliat în localitatea Vărzărești, Nisporeni, nu a respectat distanța și a lovit din spate Mercedesul care era condus de un tânăr de 29 de ani. În urma accidentului, ambele automobile au fost deteriorate neesențial, iar careva persoane traumatizate nu au fost înregistrate. Șoferul Mercedes-ului a fost supus testării alcooscopice cu aparatul Drager, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat, iar celuilalt șofer, cel cu BWM, i-au fost prelevate probe biologice. Alte circumstanțe ale accidentului se stabilesc”, a precizat Bețivu.

Ghenadie Andronache este procuror în cadrul Procuraturii Drochia din luna Iulie 2019, după ce Consiliul Superior al Procurorilor a propus Procurorului General numirea acestuia în temeiul vechimii în muncă.