NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Un profesor din Edineț, suspectat de pedofilie. Ar fi abuzat sexual cel puțin patru elevi de-ai săi

Un profesor de la Casa de Creație a Copiilor din municipiul Edineț este suspectat de pedofilie.Victimele bărbatului ar fi cel puțin trei elevi de-ai săi. Astăzi, după mai multe percheziții la domiciliu, dar și la locul de muncă, suspectul a fost reținut de oamenii legii. Denunțul a fost înregistrat acum cinci zile. Imediat, oamenii legii au pornit o cauză penală pe numele profesorului în vârstă de 45 de ani.


„Procuratura raionului Edineț a pornit o cauză penală în urma unei sesizări parvenite de la un părinte cu privire la pretinse acțiuni violente cu caracter sexual în privința unei persoane care nu are vârsta de 14 ani.  Cu ajutorul ofițerilor de investigație sunt informații că sunt implicate mai multe victime care urmează a fi identificate”, a declarat Vitalie Lungu, Procuror din Edineț.

Bărbatul preda vioara la Casa de Creație a Copiilor din Edineț deja de cinci ani.

„Au fost efectuate percheziții atât în biroul de serviciu, cât și la domiciliul acestuia. Au fost ridicate telefoane mobile, câteva laptopuri și alte obiecte care prezintă interes pentru cauză”, a declarat Alexandru Cepoi, ofițer de urmărire penală.

Bănuitul locuiește în satul Bleșteni și a rămas văduv acum zece ani. Vecinii spun că acesta este un om cumsecade și săritor la nevoie.

„Nu e posibil așa ceva. Eu îl cunosc de mulți ani și nu am observat nimic. Cei care fac asta se cunosc”.

„Nu face nimic rău, nu se bate cu nimeni, cu vecinii se poartă frumos. Are grijă de fiica lui. Nu am văzut să facă răutate mare”.

Suspectul a fost reținut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă de la 10 la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"