NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Un taxi zburător, testat cu succes. Vehiculul va funcţiona după modelul Uber

Germania anunţă că a testat cu succes un taxi zburător. Vehiculul ar putea intra în transportul public în 2025, relatează mediafax.ro.
Dezvoltat de compania Lilium, taxiul zburător are la bază o tehnologie de decolare şi aterizare verticală.
Prevăzut cu cinci locuri şi alimentat cu baterii, vehiculul (numit tot Lilium) este conceput să poată zbura pe o distanţă de 300 de kilometri, care ar putea fi străbătută într-o oră la viteză maximă.
Lilium a mai testat în 2017 o maşinărie zburătoare de acest tip, însă era un model mult mai mic. Recentul zbor de control la distanţă, efectuat pe un aerodrom din Munchen, cu un prototip de dimensiuni mari, reprezintă un „pas uriaş” în evoluţia proiectului, spun reprezentanţii companiei.
Firma Litium a fost fondată în 2015 şi în doar patru ani a reuşit să atragă un volum investiţional de peste 100 de milioane de euro. Ţinta actualului proiect este dezvoltarea unui serviciu de transport după tiparul Uber.
„Nu suntem o companie care dezvoltă avioane. Lilium este un serviciu de mobilitate (…) Vehiculul arată frumos şi suntem încântaţi să-l vedem zburând pentru prima oară”, a declarat Daniel Wiegan, directorul executiv al companiei.
Ultima versiune a taxiului zburător – cu un loc pentru pilot şi patru pentru pasageri – va fi modelul pentru producţia în masă a vehiculului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"