NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Un tricolor de 15 metri, arborat pe o clădire din Bălți de Ziua Drapelului și a Stemei de Stat

Un tricolor imens, cu o lungime de 15 metri, a fost întins astăzi, la Bălți, pe un bloc aflat în costrucție. Astfel a decis să marcheze Ziua Drapelului și a Stemei de Stat, un om de afaceri din oraș. Antreprenorul face acest gest deja pentru a șaptea oară.

Astăzi, Republica Moldova sărbătorește inima. Tricolorul este inima omului, tricolorul este inima Moldovei. De aceea, vreau să felicit toți cetățenii Republicii Moldova și să le zic trăiască, tricolorul înflorească”, a menționat agentul economic, Boris Marcoci.

Cei care au arborat tricolorul au fost chiar muncitorii de pe șantier.

Sunt mândru că am arborat acest drapel. Pentru numele drapelului am luptat și vom lupta”, a spus un muncitor.

Oamenii spun că gestul antreprenorului merită toată lauda.

E frumos, e o sărbătoare pentru moldoveni și această sărbătoare trebuie să o marcăm”.
„E frumoasă inițiativa, 30 de ani împlinește drapelul, e frumos, pe o construcție, poate trebuia prin centrul orașului”, au unii bălțenii.

Dacă unii bălțeni au marcat Ziua Drapelului, alții, habar nu au despre această sărbătoare.

Să mă scuzați vă rog, eu nici nu știu ce zi e astăzi”.
„E Independenței nu? – Nu e ziua tricolorului. – A drapelului, am înțeles, am auzit astăzi la televizor, dar mi-a ieșit din cap”.
„Albastru, galben și roșu. Albastrul e cerul, galben e soarele și roșul e focul din noi și țara noastră”.
„Care sunt simbolurile statului? – Trebuie să te duci la cimitir și să faci masă. Știți cum, ca de obicei”.
„A murit Stalin? Nu cunosc. Ce sărbătoare este. – Ziua tricolorului. – E posibil. Dar ai sărbătorit cândva? – Da. – Așezau mese în piață?”, au menționat alți locuitori ai orașului Bălți.

Anual, la data de 27 aprilie, Republica Moldova marchează Ziua Drapelului. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputații primului Parlament, fiind arborat în aceeași zi pe clădirea forului legislativ. Drapelul de Stat reprezintă o pânză dreptunghiulară, în culorile albastru, galben, roşu, și având în mijlocul câmpului galben imaginea Stemei de Stat a Republicii Moldova.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"