NordNews
Avem ce spune

Video | Un urs polar din Rusia înfometat a fost surprins la 1.500 km de „casă”

Ursul înfometat, care a mers 1.500 de kilometri în căutarea hranei și a ajuns pe străzile unui oraș siberian, va primi hrană și asistență medicală.
Andrei Korobkin, șeful Departamentului de Stat pentru Faună, a declarat pentru un site local, citat de CNN, că o echipă de experți se va deplasa în orasul Norilsk, iar ursul va fi examinat pentru a fi identificate eventuale afecțiuni interne sau traumatisme fizice. De asemenea, specialiștii vor aduce și provizii, dar și medicamente care să-in restabilească ursului starea de sănătate și vitalitate, transmite Digi24.ro .

Urșii polari sunt pe lista roșie internațională a speciilor amenințate de dispariție. Potrivit TASS, în lume mai există un număr de exemplare cuprins între 22.000 și 31.000.
Despre ursul care a ajuns săptămâna aceasta la Norilsk, Oleg Krashevsky, un biolog din localitate, spune că este „foarte tânăr și, cel mai probabil, s-a rătăcit de mamă””Este foarte înfometat și slab. L-am urmărit în timp ce căuta mâncare. Aproape că nu acordă deloc atenție oamenilor sau mașinilor”, a declarat bilologul pentru CNN.
Ursul înfometat a mers înspre sud, la 1.500 de kilometri distanță de Oceanul Arctic – habitatul său natural, în căutarea hranei. Potrivit presei locale, ar fi traversat Peninsula Taimîr și a ajuns în orașul industrial Norilsk. Acolo, Irina Yarinskaya, fotoreporter la ziarul Zapolyarnaya Pravda, a surprins uriașul mamifer în ipostaze neobișnuite: printre mașinile din trafic sau foarte aproape de oameni.

Irina s-a declarat foarte afectată de această apariție. „Este atât de înfometat încât abia mai poate să clipească, să își țină ochii deschiși și să meargă. S-a întins la pământ și s-a odihnit o bună bucată de vreme, după care a traversat strada și a intrat în zona industrială”, a spus Irina.
Înainte de a ajunge la Norilsk, ursul a traversat și localitatea Talnakh, unde mai mulți localnici l-au filmat.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata