NordNews
Avem ce spune

VIDEO | „Unde-i masca?”. Polițiștii din Bălți încep să pună amenzi

Odată cu declararea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, polițiștii din cadrul Direcției Patrulare Nord au demarat mai multe acțiuni anti-Covid. Astăzi, oamenii legii au verificat transportul public din Bălți. În loc de amenzi, pasagerii nedisciplinați au primit măști de protecție.

,,–Dumnevoastră de ce nu aveți mască? Poftim, luați o mască. –Mulțumesc. –Viața are prioritate.”

,, Bună ziua, de ce masca nu acoperă complet fața?  Unde vi-i masca dumnevoastră? Nu aveți? Astăzi vă preântâmpinăm doar, dar să știți că asta este pe propria răspundere.  Viața are prioritate și trebuie să ne păzim.”

,, Domnule, de ce sunteți fără mască? Domnule? –El măcăr nici nu aude. De ce sunteți fără mască? –Poftim? –De ce sunteți fără mască, s-a anunțat ieri cod roșu. – Ok.

Deși numărul infectărilor cu Coronavirus este în creștere alarmantă, bălțenii se îmbulzesc în transportul public. Au uitat nu doar de măști, dar și de distanța socială.

,, De ce microbusul este arhiplin? Nu înțeleg de ce le permiteți la atât de mulți oameni să urce în transport?  Dumnevoastră, la fel ca și pasagerii aveți responsabilitate pentru faptul că transportul este arhiplin. Vă rugăm mult ca să primiți oameni în transport doar pentru locurile libere, nu primiți mai mult, și doar cu mască. Pentru ziua de astăzi, doar vă preântâmpinăm, dacă se va mai repeta odată, amenda va fi mare.

De mâine, ceai care nu vor purta mască în transportul public, riscă o amendă de 2000 de lei.

,,Zilnic, efectivul de Patrulare Nord verifică transportul public la compartimentul respectările măsurilor de protecție contra Covid-19. În cadrul acestor acțiuni sunt preîntâmpinați șoferii și pasagerii despre riscurile ce pot surveni și care este răspunderea contravențională pentru astfel de încălcare și anume de încălcarea purtării măștii de protecție.  Pe parcursul anului 2021, Efectivul Direcție Patrulare Nord a fost întocmite peste 320 de procese verbale în baza articolului 76, fiind aplicată o amendă în suma totală de 450.000 lei”, a declarat Igor Scutaru,  Ofițer Principal din cadrul Direcției Patrulare Nord

Ieri, autoritățile au anunțat aproape 4000 de infectări noi cu Covid-19, în ultimele 24 de ore. În cadrul unei conferinţe de presă, Ministra Sănătăţii, Ala Nemerenco, a declarat că am putea ajunge şi la 10 mii de cazuri pe zi.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"