NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Unele trotuare din Bălți au fost transformate în carosabil

Curțile mai multor blocuri de locuit din Bălți arată dezastruos, iar căile de acces par a fi adevărate piste cu obstacole și gropi. Locatarii de pe strada Strîi 13 nici nu mai țin minte când drumul din curtea lor a fost reparat ultima dată. Sperau că se va întâmpla în această vară, după cum le-au promis autoritățile, doar că lucrările de reparație s-au oprit în curtea vecină.

Mai grav este că ambulanța, pompierii sau taxiurile, practic, nu au acces. Asta pentru că în lipsa parcărilor, locuitorii își lasă mașinile în drum. În consecință, trotuarul se transformă în carosabil.

„Au fost cazuri, situații excepționale, când trebuiau să vină pompierii și erau mașini parcate, care încurcau trecerea mașinii speciale”.

„Mașinile sunt parcate pe trotuar. Practic, nu ai pe unde merge”.

„Așteptăm că se vor face. Pentru că au ajuns până la curtea noastră de bloc, s-au oprit. Noi dorim ca lucrările să fie continuate.  Nu e loc nici pentru parcări”.

„Văd că au început să facă, au făcut o bucată și „la revedere”.  Aici, de când am primit apartamentul, deja de 40 de ani nimeni nu a facut nimic”, se plâng oamenii.

Oamenii se plâng că nu au pe unde merge, nici cu mașina, nici pe jos.

„Vedeți ce drum? Mamele cu cărucioarele nu pot să treacă. Noroi, bălți”.

„Strângem semnături. Pentru că așa nu se mai poate. Dacă mergeți mai departe, o să vedeți ce e acolo. Acolo gropi, imposibil de trecut”.

„În unele curți de bloc e bine, dar aici e mortal. Mi se pare că aici niciodată nu au făcut drumul”.

Șoferii spun că sunt nevoiți să circule pe trotuar, chiar dacă înțeleg că nu au voie să o facă.

„Nu ai nici unde parca mașina, seara. Sunt foarte multe mașini. Dacă stau mașinile chiar aici, e imposibil de trecut, numai pe trotuar. Altfel nu avem cum. Și ar fi foarte bine să facă o parcare. Uitați-vă, cât de mult loc este aici”.

„Sunt foarte rele drumurile, din păcate. E destul de greu. Plus că e dificil, pentru că lumea parchează pe partea carosabilă, iar dacă parchezi pe trotuar, nu mai au cum oamenii să treacă”, au spus șoferii.

Reprezentanții Direcției Reparații și Construcții Drumuri Bălți susțin că lucrările de reparație au fost, temporar, sistate.

„Lucrările pe bulvarul Larisa sunt, temporar, oprite, pentru că în raionul următor lipsește canalizarea de scurgere a apelor pluviale. Noi am executat lucrările, care presupun curățarea canalizării magistrale de scurgere a apelor pluviale, care se vor scurge în Răut. Și acum se iau deciziile pentru a face gurile de scurgere a apelor pluviale în raionul respectiv”,
a spus Andrei Costețchi, inginer – șef la ÎM „DRCD Bălți”.

Andrei Costețchi a adăugat că dacă locuitorii vor fi de acord să renunțe la zona verde de lângă bloc, vor fi contruite și parcări.

Pentru anul 2021, primăria mun. Bălți a alocat 42, 5 milioane de lei pentru lucrări de rераrаțiе și întreținere а străzilоr și роdurilоr.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"