VIDEO | Unii bălțeni nu au idee pe cine să voteze pe 20 octombrie

Chiar dacă până la alegerile locale generale au rămas doar zece zile, unii locuitori din Bălți nu cunosc candidații la funcția de primar. Cel puțin asta arată un vox populi realizat de NordNews. Culmea e că sunt și dintre cei care habar nu au despre numele candidaților sau ce promit aceștia.


—Renato, pe al doilea nu îl cunosc. —E Nesterovschi. —A, da! Aceștia probabil sunt noi, acesta tot. Îi cunosc doar pe trei. —Dar ce promit ei? Ei promit multe, dar în realitate nu fac nimic. 

—Pe acest pot să îl arunc, nici nu mă uit la el. —Pe cine? Pe acesta de jos. Eu nu îl consider primar, nici în viitor, nici în prezent. 

—Renato Usatîi, pe doamna o am în facebook în prieteni. —E Diana Grosu. Da, nu cunosc din păcate. Pe Sergiu îl cunosc. Poate că ar trebui să-mi fie rușine, dar pe restul nu-i cunosc, din păcate. —Dar cunoști ce promit în campania electorală, cei pe care iai recunoscut în imagini? Promit să ne facă un oraș mai prosper, dar nu știu pe cât este de drept ceea ce ne promit.

—Copii, tineri, nu îi prea cunosc. Acesta cine e, Pcela? — Da! Și el vrea primar? Sirioja, ai fost ment toată viața…și aici tot. Și Renato. — Pe cine îi cunoașteți. Îi cunosc pe câțiva, dar ce folos din ei? —Dar ce promit în campania electorală știți? —Eu nu îi cred, că ei nu pot lua câinii de aici. 

—Usatîi. Nu…Numele lor de familie sigur nu le cunosc. —Măcar viziual îi recunoașteți? —Nici vizual. —Cunoști pe cineva? —Nu! —Cum veți vota pe 20 octombrie? —Pe cine cunoaștem, pentru acela și vom vota. Nu va fi neapărat Usatîi, până pe data de 20 mai avem timp. 

—Acesta este Alexandr Nesterovschi. —Nu, acesta este Serghei Mihailov. —Pe aceștia nu îi știu. Pe acest îl știu, cred că e Pcela. Pe el îl cunosc. E Rubțov. Nu îl cunosc. Acesta este vecinul meu, Sergiu Burlacu, pe doamna asta nu o cunosc. —E Diana Grosu. —Pe domnul Marcoci îl cunosc, bărbatul acesta nu îl cunosc. Este Dobrogeanu Vasile. Și domnul Renato Usatîi. 

— Nesterovschi este, Renato Usatîi, Boris Marcoci, pe domnul acest frumos cu mustață, nu îl cunosc. —Este Vasile Dobrogeanu. —Îmi pare bine. Pe Sergiu Burlacu îl cunosc foarte bine, Diana Grosu, Serghei Pcela, cred că e Sergiu Rubțov. Acesta chiar nu știu cine e. Ghenadie Formaniuc, Dorojco, Mihailov de la PD și atât. —Ce cunoașteți, ce au promis ei în campania electorală? Nu cunosc prea bine. Promit să repare drumurile, locuri de muncă și cu corupția vor să lupte, nu știu dacă se poate de pus capăt, dar promit. 

11 candidați s-au înscris în cursa pentru funcția de primar al mun. Bălți. Este vorba despre Alexandr Nesterovschi, Ghenadii Formaniuc, Serghei Rubțov, Sergiu Mihailov, Renato Usatîi, Sergiu Burlacu, Vladimir Dorojco, Boris Marcoci, Vasile Doborgeanu, Diana Grosu și Serghei Pcela.

leave a reply