NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Unii locuitori din Bălți se opun stării de urgență

De astăzi, purtarea măștilor este obligatorie și în spațiile deschise. Asta după ce Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a instituit starea de urgență până pe 15 ianuarie 2021. În pofida măsurilor impuse, unii bălțeni nu poartă mască deloc. Oamenii spun că folosirea măștilor în spațiile publice este inutilă.

„În zadar purtăm noi aceste măști, deoarece omul mai tare se îmbolnăvește de la aceasta. Atunci când intrăm în spații închise, atunci trebuie de purtat mască, dar așa nu trebuie, mai bine fără mască.”

„Transpirăm și încă mai tare răcim. Când într-o încăpere este mai multă lume, atunci da, dar în spații deschise eu consider că nu se merită.”

„Nebunie. Deoarece cu mască o să te îmbolnăvești mai repede decât fără mască. Nu e comod. Nici nu știu, mai bine fără mască.”

Iar alții spun că habar nu aveau că, de astăzi, purtatrea măștilor este obligatorie peste tot.

„Nu, nu știm, noi nu privim televizorul și nu știm, noi nu avem timp. Nu am privit televizorul, nu am știut că este strict.”

„Nu știu. Unde s-a publicat? Eu am fost ieri la serviciu. Dacă eu aș merge cu trei, patru oameni, atunci aș purta, dar așa dacă sunt singur, nu cred că este necesar.”

Totuși, sunt și cetățeni care respectă cu strictețe regulile impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

„Eu consider că purtarea măștilor este obligatorie, pentru a combate răspândirea coronavirusului. Chiar și afară trebuie să le purtăm pentru că pe lângă noi trec oameni și noi nu știm dacă ei sunt sănătoși sau infectați.”

„Te poți întâlni cu cineva, comunici, dar la noi lumea nu înțelege, distanța nu o păstrează, părerea mea este că trebuie.”

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata