NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Unii politicieni din nordul țării au ajuns la picioarele domnitorului Ștefan cel Mare

Astăzi se împlinesc 516 ani de la trecerea în eternitate a marelui domnitor Ștefan cel Mare și Sfânt. Cu acest prilej, mai mulți reprezentanţii ai clasei politice au depus flori la monumentul voievodului din fața primăriei de Bălți. Iar, preoții, împreună cu episcopul Antonie, al Mitropoliei Basarabiei, au oficiat o slujbă de pomenire în memoria marelui domnitor.

Ștefan cel Mare și Sfânt pentru toți românii este un simbol al unității naționale, al unității de limbă, al unității de cult ură. El a rămas în conștiința fiecărui român ca cel care s-a luptat pentru întregirea țării, pentru apărarea credinței”, a menționat Episcopul de Bălți a Mitropoliei Basarabiei, Antonie.

Și conducerea raionului Sîngerei l-au cinstit astăzi pe marele domnitor, cel care a ctitorit peste 40 de biserici și mănăstiri și a câștigat tot atâtea războaie.

Ștefan cel Mare a știut întotdeauna cum să-și îndrume ostașii, chiar când ostașii săi erau sleiți de puteri, el într-un ton bărbătesc le-a spus „Oșteni, capul sus căci acolo zboară șoimii, jos sunt doar șopârlele și șobolanii”. Națiune, frați, capul sus, căci acolo vedem soarele. Nu vă uitați în mizerie, în jos să-i vedem pe cei care încearcă să-și bată joc de noi”, a declarat președintele raionului Sîngerei, Grigore Corcodel.

 El a fost un luptător, pentru credința ortodoxă. În persoana lui am avut un luptător înflăcărat pentru țara Moldovei”, a spus vicepreședintele raionului Sîngerei, Ion Bîrsanu.

Ștefan cel Mare este simbolul libertății acestui popor. Mulți se folosesc acum de numele lui, dânduse drept mari patrioți, dar, în realitate, sunt niște lachei”, a precizat vicepreședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru.

Ştefan cel Mare va rămâne mereu un exemplu demn de urmat, un lider cu caracter, cu verticalitate, care a luptat pentru credință și libertatea poporului său, susține deputatul socialist Alexandr Nesterovschi. Politicianul a adăugat că Ștefan cel Mare știa cum să procedeze cu trădătorii.

Cu trădătorii trebuie să procedezi în conformitate cu trădătorii. Acum este interzis să procedăm cu ei așa cum se făcea în vremea lui Ștefan cel Mare. În același timp, ei trebuie să înțeleagă și eu nu vorbesc acum despre Gațcan sau altcineva. Trădând pe cineva, prietenii, echipa, trebuie să înțelegi că nu vei avea viață liniștită”, a menționat deputatul PSRM, Alexandr Nesterovschi.

Ștefan cel Mare a domnit 47 de ani, luptând neînfricat pentru apărarea hotarelor ţării. Domnitorul a trecut la cele veşnice în anul 1504 şi a fost înmormântat la Mănăstirea Putna.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"