NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Universitatea din Bălți va primi 40 de milioane de lei pentru modernizare. Natalia Gavrilița: Noi credem în universități puternice, cu facultăți puternice

Studenții din Bălți vor avea condiții mai bune de studii. În cadrul unui interviu pentru NordNews, prim-ministra Natalia Gavrilița a anunțat că Universitatea de Stat „Alecu Russo” va primi 40 de milioane de lei pentru modernizare. Este vorba despre lucrări de infrastructură și amenajarea unor laboratoare noi.

„Astăzi am anunțat că universitatea „Alecu Russo” din Bălți va primi 40 de milioane de lei pentru investiții în instituție. Aici nu este vorba de daruri, dar de proiecte care au fost elaborate de universitate și care au fost evaluate de experți internaționali. Bălțiul a câștigat această posibilitate să investească echivalentul bugetului lor de un an sau chiar mai mult decât bugetul universității pentru un an. Noi credem în universități puternice, cu facultăți puternice, cu laboratoare moderne, care să ofere educație de calitate studenților. De asemenea, am accelerat lucru la Centrul de Inovații și Tehnologii care este creat în campus. Sperăm că deja la toamnă să fie dat în exploatare și echipat pentru a oferi spații pentru studenți și antreprenori”, a anunțat Natalia Gavrilița.

În total, în acest an, pentru modernizarea universităților din Republica Molova vor fi investite 700 de milioane de lei, din care 500 de milioane sub formă de grant.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"