Președintele Igor Dodon ar pregăti manifestații în capitală, după alegerile prezidențiale, indiferent de învingătorul în scrutin. În acest sens, el ar implica Ministerul de Interne, precum și grupuri de provocatori aduși din Ucraina, acuză primarul de Bălți Renato Usatîi, transmite cotidianul.md. 

El a declarat miercuri, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, că deține probe că pentru această operațiune Igor Dodon ar fi beneficiat de 190 de mii de euro, bani proveniți din Federația Rusă.

„190 de mii de euro pentru manifestațiile care vor începe din noaptea de duminică spre luni. Este vorba de cetățenii care vor fi aduși din nordul țării. Cu asta se ocupă Pavel Voicu, ca luni dimineață să fie deja la Chișinău”, a declarat Usatîi.

Potrivit lui, într-un raport pe care l-a primit din Federația Rusă, care ar conține cheltuielile de campanie ale lui Igor Dodon, această operațiune s-ar numi „Maidan Moldova”.

„Un grup de ‘titușki’ din Ucraina pentru acțiuni de protest după numărarea voturilor”, a spus Usatîi, menționând că și SIS-ul ar fi fost informat despre această operațiune chiar de către staff-ul lui Igor Dodon.

„Am vorbit cu mai mulți comisari care mi-au spus că iată ieri Voicu a lucrat în nordul țării cu mai mulți conducători ai poliției, astăzi în centru, mâine pleacă la sud, unde le-au spus să fie rezervate toate autobuzele și rutierele pentru noaptea de duminică spre luni, deoarece ei fac un marș în susținerea lui Dodon. Lui Voicu i s-a dat sarcina să adune 40.000 de oameni de la Ungheni până la Briceni. Mesajul e că dacă Dodon câștigă se va sărbători victoria, iar dacă Dodon pierde, pentru că sunt probleme foarte mari, atunci să se organizeze destabilizări”, a mai menționat el.

„Ce organizează acum Voicu… Polițiștii trebuie să fie în civil, cei din teritoriu. Vor să organizeze o bătaie între oameni”, a continuat Usatîi.

Ministrul de Interne Pavel Voicu a fost apelat în timpul emisiunii, dar nu a răspuns.