NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Usatîi ignoră restricțiile Chișinăului și redeschide, de marți, piețele municipale din Bălți

Peste 300 de comercianți din Bălți au ieșit la protest deja pentru a doua zi, nemulțumiți de decizia Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale, de a interzice redeschiderea piețelor din oraș, până pe 31 mai, din cauza pandemiei de COVID-19. Tot astăzi, în ciuda restricțiilor, Comisia Municipală pentru Sănătate Publică Bălți, a decis că vânzătorii pot reveni la locurile de muncă, de marți, 19 mai.

Luni, comisia va inspecta piețele, vor examina care porți vor fi pentru ieșire și care pentru intrare, vor face asta împreună cu administrația piețelor. Noi am decis că marți, piețele vor fi redeschise, a declarat Renato Usatîi, primar de Bălți.

Șeful Centrului de Sănătate Publică Bălți, Veaceaslav Chișlari a declarat că, pentru a redeschide piețele, comercianții și cumpărătorii vor fi obligați să respecte mai multe reguli de protecție împotriva noului coronavirus.

Noi putem să asigurăm distanța socială, fluxul de cumpărători, iar vânzătorii să fie echipați cu mănuși, mască și dezinfectant. Putem să asigurăm o intrare și o ieșire, a declarat Veaceaslav Chișlari, Șeful Centrului de Sănătate Publică Bălți.

Administrația întreprinderii municipale „Asociația Piețelor din Bălți”, a dat asigurări că dispune de tot echipamentul de protecței necesar.

Avem măști, avem termometre, evem totul de ce este necesar, a spus Iurie Vlas, șeful ÎM „Asociația Piețelor din Bălți”.

Comercianții din Bălți se plâng că au rămas fără surse de existență. Ei acuză autoritățile centrale de incompetență.

Nu avem cu ce plăti creditele, serviciile comunale. Mă gândeam ce i-ași spune lui Dodon, dar să vorbești poți doar cu oamenii, dar în Parlament au rămas doar lepădături.

Am fiică cu trei copii. Ea tot vinde la piață. Practic, stăm flămânzi, copiii nu au ce mânca, ei nu știu ce este coronavirus. Da, este un virus strașnic, dar foametea este și mai strașnică.

Banii se cheltuie, iar piețe nu se deschid. Magazinele sunt deschise, dar noi rămânem fără bani.

Toate magazinele mari au fost deschise, dar piețele nu, de parcă acolo este cea mai mare infecție.

Gheretele noastre sunt departe una de alta, 2-3 metri. Sperăm să deschide piețele, în caz contrar, vom continua să protestăm.

Trebuie să trăim. Ei au salrii mari, dar nouă ne-au dat 2700 de lei pentru două luni. Asta nu este o ieșire din situație, s-au plâns oamenii.

Tot azi, autoritățile din Bălți, au decis să solicite Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale, împuternicirea comisiilor locale, de a stabili sistarea sau reluarea activității punctelor comerciale.
De dimineață, și comercianții din Chișinău au ieșit la protest, pentru a cere redeschiderea piețelor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"