NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Usatîi ocolește obstacolele lui Chicu și Dodon de a aduce diaspora acasă. Acesta propune curse charter spre Iași

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, vine cu o nouă soluție pentru a aduce diaspora acasă. Edilul propune conaționalilor noștri aflați în Europa, deținători de pașapoarte românești, să aleagă orice cursă charter spre orașul Iași din România. Potrivit lui Usatîi, există companii care sunt gata să organizeze curse charter spre aeroportul din Iași, de unde moldovenii ar putea fi preluați cu autocarele și transportați spre punctul vamal Sculeni-Ungheni. Ulterior, prin organizarea coridorului verde, oamenii vor putea ajunge acasă.

(Urmăriți din minutul 12.00)

Există companii europene care sunt gata să semneze contract cu privire la orice rută charter, din orice oraș din Europa, cu aterizare în orașul Iași. Directorul aeroportului din Iași mi-a dat deja numărul de telefon ai unei firme private pentru a transporta pasagerii din aeroportul Iași cătrea vama Sculeni, pentru că trebuie să fie implicată și poliția cu escorta. Nu este o problemă, ca începând de mâine, cei care au dublă cetățenie să zboare, adică cei care au pașaport românesc și cetățenia Republicii Moldova. Dacă veniți acolo, autocarul vă preia organizat și vă aduce la vama Sculeni și stați în carantină când ajungeți acasă, a declarat Renato Usatîi, într-un live pe pagina sa de Facebook.

Și moldovenii care dețin doar pașaportul biometric ar avea șanse să revină acasă prin aceeași schemă, doar că autoritățile centrale pun bețe în roate, susține Renato Usatîi.

Dacă pe aeroportul din Iași vine consulul Republicii Moldova, atunci, nu e o problemă să vină și cei care au doar pașapoarte biometrice. Dacă consulul nu vine, atunci, aceste persoane trebuie să fie trimise în țara din care au venit. Acum, Dodon sau Chicu, nu contează, dă indicații ca consulul să nu vină la aeroport, deși este obligat să o facă. În acest caz, multă lume rămâne blocată acolo, a adăugat Usatîi.

Potrivit edilului de Bălți, la moment, zeci de mii de moldoveni aflați peste hotare își doresc să revină acasă, în timp ce președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că cifra ar fi de doar 2 mii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"