VIDEO | Usatîi răspunde lui Rusnac: Sunt acasă, viu, sănătos, îi aștept cu orice fel de provocări

Distribuiti mai departe...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

„Sunt acasă, viu, sănătos, îi aștept cu orice fel de provocări”, a declarat primarul de Bălți Renato Usatîi, comentând afirmațiile recente ale lui Dumitru Rusnac: cofondatorul companiei „Salubrity Solutions”în gestiunea căreia s-a aflat poligonul de acumulare a deșeurilor din Bălți. Într-un interviu pentru Realitatea.md, Rusnac a declarant că locuitorii din Bălți s-ar putea trezi cu o criză ecologică, dar și că bugetul statului riscă să fie prejudiciat cu milioane, din cauza unui proiect de hotărâre al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM).

„Eu mi-am exprimat părerea despre ei acum patru ani, sunt niște escroci și hoți. El a recunoscut asta în vară, pe rețelele de socializare, că au pregătit împreună cu Plahotniuc diferite scheme împotriva oamenilor. Dacă face așa declarații, sau este bolnav de tot, sau s-a înțeles cu cineva din noua conducere pentru a crea criza gunoiului NR. 2, după principiul de data trecută. Sunt acasă, viu, sănătos, îi aștept cu orice fel de provocații.”, a precizat RENATO USATÎI, Primar de Bălți.

Precizăm, că Realitatea.md a publicat un material cu titlu „Risc major de catastrofă ecologică la Bălți, din cauza unui proiect MADRM. Rusnac: În cinci zile, va fi criza deșeurilor; în 10 – epidemie”.

Pe 1 august 2018, Guvernul Republicii Moldova, pe atunci condus de Pavel Filip, a expropriat poligonul de acumulare a deșeurilor din Bălți, din cauza conflictului dintre agentul economic și administrația publică locală, care nu a vrut să plătească pentru serviciile prestate. Suma s-ar ridica la câteva milioane de lei.

„Exproprierea (n.r. deposedarea unei persoane fizice sau juridice de o proprietate, în virtutea unei legi, pentru cauze de utilitate publică) presupune că, întâi de toate, îmi dau bani. Legea prevede o procedură foarte clară despre cum are loc procesul. Guvernul Filip, încălcând toate procedurile posibile, a luat poligonul de acumulare a deșeurilor și a spus că urmează experții să se expună pe câți bani trebuie să fie achitați. Istoria a durat până când instanța de fond a format grupul de experți. Din comisia asta, face parte și reprezentantul Guvernului, din partea Ministerului Finanțelor”, a explicat Dumitru Rusnac, care se află în litigiu cu Guvernul Republicii Moldova, în prima instanță, deja de 2 ani.

  • Trucul actualului Guvern pentru a scăpa de plată?

Dumitru Rusnac presupune că actualul Guvern a analizat actele și a constat că suma spre plată este de cel puțin de 50 de milioane de lei, adică una considerabilă. În context, au înaintat un proiect de hotărâre, elaborat MADRM, pentru abrogarea Hotărârii Guvernului nr.804/2018 (n.r. adică pentru anularea primei hotărâri luate de Guvernul Filip) cu privire la declararea utilităţii publice a lucrărilor de interes comun pentru amenajarea poligonului de acumulare şi depozitare a deşeurilor din localităţile raionului Sîngerei şi municipiul Bălţi.

Citiți articolul în continuare de realitatea.md.

 

leave a reply