NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Usatîi se ține de cuvânt. Edilul a donat medicilor de familie din Bălți 75 de smartphoane

Renato Usatîi a donat 75 de smartphoane Centrului Medicilor de Familie din municipiul Bălți. Telefoanele urmează să fie folosite de angajații medicali pentru consultarea la distanță a pacienților. Potrivit edilului, smartphoanele au fost cumpărate din banii opținuți după vânzarea unuia din automobilele sale de lux.

Mi s-a părut o idee foarte bună, am văzut că în mai multe state din lume se practică această idee, și din acest motiv am decis să procur aceste 75 de smartphoane. Aceste smartphoane au fost procurate din banii primiți în urmă vânzării Rolls-Royce-ului, restul banilor fiind gestionați spre alte necesități în lupta cu noul coronavirus.

Administrația Centrului Medicilor de Familie a declarat că ajutorul acordat de primarul de Bălți, va fi de mare folos.

Toate actele normative la ziua de astăzi prevăd consultarea, examinarea, tratarea persoanelor (nu numai infectate cu Covid-19) la distanță sau on-line. Suntem bucuroși că avem această posibilitate, nu numai de a acorda asistență medicală primară calitativă on-line, dar și aceea că noi singuri ne vom dezvolta. Fiecare medic de familie va avea în buzunar un mini-calculator.

Medicii spun că telefoanele de ultimă generație le vor permite să comunice mai ușor cu pacienții în perioada pandemiei de coronavirus.

Este foarte necesar și oportun, iar pentru acest fapt suntem recunoscători. Această donație va oferi o șansă și pacienților, cât și posibilități pentru colegii noștri de a acorda asistență medicală de calitate.

La moment sunt foarte utile, pentru că, conlucrarea noastră cu pacienții este mai mult telefonică, pacienții au nevoie de consultația medicului mai mult decât oricând. La moment, avem șase centre de sănătate în cadrul Centrului Medicilor de Familie, 2 oficii în Elizaveta și Sadovoe, unde activează câte un medic de familie, iar telefoanele vor fi repartizate la fiecare doctor în parte.

Pentru procurarea celor 75 de smarphoane, Renato Usatîi a cheluit aproape 300 de mii de lei.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"