NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Văduvă la nici 18 ani. Tânărul lovit de tren la Dondușeni, urma să devină tătic peste trei luni

Roman Melenciuc, tânărul care a decedat ieri noaptea, lovit de tren în raionul Dondușeni, a lăsat în urmă rude îndurerate și o soție însărcinată în luna a șasea. Poliția nu a venit încă cu declarații. Consătenii tânărului dau vina pe băutură. Ei spun că victima obișnuia să consume alcool.

Tânărul de doar 18 ani a fost lovit mortal pe această linie de cale ferată. Tragedia s-a produs după miezul nopții, în apropierea satului Târnova. Potrivit poliției, victima se deplasa neregulamentar și a decedat până la sosirea ambulanței.” a spus NICOLETA PÎNZARU, reporter Nord News.

Roman s-a căsătorit acum trei luni cu Alina. Cei doi erau deja de un an împreună, iar pe 1 noiembrie, când soția va atinge majoratul, tinerii urmau să se cunune, dar n-a fost să fie.

„El s-a pornit după țigări. Eu l-am sunat și el a zis că acuș o să vină. Am adormit și după asta l-am sunat mai târziu. El a zis că trece calea ferată. Eu am adormit. După asta m-am trezit și am mers spre calea ferată. Am văzut că s-a oprit trenul și am întrebat: Cu ce ocazie? Și eu când am alergat încolo, el era deja…”, a zis Alina Caminschii, soția victimei

Tinerii locuiau în casa părintească a Alinei. Roman era păstor la vaci, iar Alina … casnică, însărcinată în luna a șasea. Acum, tânăra a rămas cu părinții, cei șase frați ai săi și copilul, care urmează să apară pe lume în curând.

„Sunt însărcinată și am șase luni.”, a zis Alina.

„Pe mine m-a sunat fiica și a spus să vin, că a decedat. Eu cu el niciodată nu m-am certat, nici nu am avut de gând să o fac.  –Oamenii din sat zic că el avea probleme cu alcoolul, e corect? –Da! El pentru noi a fost tare mult, acum nu avem nimic.”, a spus Vitalii Calminschii, socrul victimei.

Pe lângă viciul său, Roman era gospodar și avea grijă ca familia să aibă ce pune pe masă.

„Iată acești doi porci el i-a cumpărat, a mai luat vreo 14 pui prin grădină. Noi de asta la el nu avem ce ne jălui. La vreo 35-40 de oameni el avea vaci, el le aducea la dânsul, le hrănea. S-a întâmplat, ce să-i facem. „, a mai adăugat Vitalii.

Roman era orfan. Părinții lui au decedat acum un an, într-un accident în Turcia.

„Părinții lui au deja un an decând au murit. –Din ce cauză? –Tot au căzut în avarie. Ei au vreo trei luni de zile de când au făcut nunta. Acum, pe data de întâi, trebuiau să facă cununia.” a mai spus Vitalii.

Primarul comunei Tîrnova ne-a declarat că familia era una liniștită, dar, ceva s-ar fi întâmplat în acea noapte.

„Ce fel de țigări la 1 de noapte? Unde poți cumpăra aici țigări la 1 noaptea? Aici e sat, nu e oraș. El nici nu era încălțat. Cred că era desculț. Ei au avut o ceartă, cred eu, așa am înțeles.”, a spus Victor Bodorin, primarul comunii Tîrnova.

Oamenii din sat dau vina pe alcool.

„Care probleme, dacă el avea halucinații, credeți asta că e normal? Pentru el trenul pare o jucărie… Totul aici s-a întâmplat, lângă stația asta…Mă scuzați, dar … mortul cum zice…(ceva în germană)…Copil de 18 ani și soția lui e în a 5-a lună de sarcină…imaginați-vă ce strășnicie, Doamne ferește… Afumat bine. Nu înțeleg cât de beat trebuie să fii ca să nu vezi cum așa o nămilă vine asupra ta, și lumini, și signal, mă rog.”

„El nu e de la noi din sat, e venit de la sud. Mașiniștii când l-au găsit, au crezut inițial că e un pachet, dar pe urmă, după ce s-au apropiat, au înțeles că e un om. Asistenta socială știa de dânsa, că ea e minoră, și stătea la evidențăEu știu că familia e destul de grea, cu mulți copii. Sunt oameni muncitori, toți muncesc.”, a mai adăugat primarul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"